Newcastle-dansker lavede hattrick: Det giver meget selvtillid
Foto: Newcastle United
Premier League

Newcastle-dansker lavede hattrick: Det giver meget selvtillid

Den 19-årige dansker Elias Fritjof Sørensen hakkede et hattrick i nettet mandag aften, hvor klubben mødte Fulham i U23-ligaen. Nu er den tidligere HB Køge nummer to på topscorerlisten i U23-ligaen, og han håber på at få en chance på førsteholdet.

I HB Køge overbeviste han så meget, at han i en alder af bare 16 år og syv måneder blev den yngste debutant nogensinde, da han fik førsteholdsdebut. Rekorden som den yngste nogensinde i HB Køge har han stadig.

Der er dog sket meget, siden Nakskov-knægten Elias Fritjof Sørensen forlod Danmark og HB Køge i sommeren 2016 for at prøve lykken i engelsk fodbold og Premier League-klubben Newcastle United.

Elias Fritjof Sørensen er lige fyldt 19 år, og selv om han stadig har sin førsteholdsdebut til gode i klubben fra det nordøstlige England, viser han prøver på sin kvalitet.

Mandag aften lavede danskeren hattrick for Newcastles U23-hold, der vandt med 5-2 over Fulham i U23-ligaen, og dermed har han scoret seks gange i syv ligakampe for reserveholdet denne sæson. Dermed er han nummer to på topscorerlisten i hele U23-ligasystemet. Også i EFL Trophy har danskeren scoret i den eneste kamp, klubben har spillet indtil videre.

Med andre ord: Den 19-årige angriber har succes for tiden.

- Ja, det er bestemt fedt. Jeg føler, jeg har spillet meget på det her hold, og jeg har forhåbentlig vist, hvad jeg duer til. Forhåbentlig har jeg spillet mig fast på holdet, siger Elias Fritjof Sørensen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det er vigtigt og dejligt at score på holdet, og det er vigtigt for mig, at det hårde arbejde i træning bærer frugt. Hver eneste dag efter træning bruger jeg tid på at sparke på mål. Det giver meget selvtillid.

Angriberen blev før denne sæson rykket op i U23-truppen, og han startede de første kampe som indskifter i ligaen. Danskeren scorede mod ærkerivalerne Sunderland i en 5-0-sejr, og siden har han været at finde i startopstillingen på holdet lige under Rafael Benitez' førstehold.

Som tipsbladet.dk tidligere har fortalt, var Elias Fritjof Sørensen allerede for et par år siden oppe og snuse til førsteholdet, da han blev kaldt op for at træne med og fik et "godt gået, knægt" af Rafael Benitez.

Danskeren har kontraktudløb til sommer, men han håber på at vinde en ny aftale med Newcastle.

- Jeg vil rigtigt gerne have en ny kontrakt, og det arbejder jeg hårdt på at få, men jeg ved ikke, hvad der sker - sådan noget taler man ikke så meget om herovre. Det må vi tage til den tid. Jeg går ikke så meget op i det, der foregår lige nu, udover at spille godt. Man ved aldrig, hvad der kommer til at ske, siger Elias Fritjof Sørensen.

Lykkes det at vinde en ny aftale, er håbet naturligvis også at komme op og nu snuse noget mere til førsteholdet. Men han ved ikke, om hattricket og de mange mål har bragt ham tættere på førsteholdet.

- Nej, sådan noget snakker man heller ikke rigtigt om. Hvis man får chancen, er det bare om at gribe den. Jeg afventer og ser, hvad der sker. Mit mål er at spille godt og lave nogle mål, siger han.

Førsteholdet har dog problemer for tiden og tabte senest med 0-2 til Leicester hjemme. Sæsonens første syv kampe har bare givet to point til Newcastle, der er under stregen i øjeblikket. Klubben har blot scoret fire gange, og angriberne Joselu og Salomon Rondon har ikke overbevist.

Derfor er der fans, der allerede nu håber på, at Elias Fritjof Sørensen kan få en chance på førsteholdet.

- Det er altid meget rart at læse, og jeg vil rigtig gerne i seniortruppen, men jeg kan ikke gøre så meget andet end at præstere godt i træning og i kampe, siger den 19-årige dansker, der efter en indkøringsfase tilbage i 2016 for alvor har fået styr på hverdagen i det engelske.

- Det betyder bestemt noget for spillet på banen, at man er tilpas. At man er venner med spillerne uden for banen, siger han.

Elias Fritjof Sørensen har fået en enkelt kamp for det danske U17-landshold og en enkelt kamp for det danske U19-landshold.