Video : Tipsbladet
Superliga

SønderjyskE arbejder på islandsk samarbejde: De har verdens fedeste tilgang

Superliga-klubben SønderjyskE har haft samtaler med den islandske klub KA Akureyri om mulighederne for at etablere et fremtidigt samarbejde.

Det er godt og vel en måned siden, at FC København indgik et samarbejde med den svenske klub Halmstads BK, og i FC Midtjylland arbejder man som bekendt også tæt sammen med FC Fredericia om talentudvikling og vidensdeling.

Nu vil SønderjyskE også være med.

Mandag kunne klubben fortælle, at sønderjyderne vil få den islandske U21-landsholdsspiller Daniel Hafsteinsson fra islandske KA Akureyri på prøvetræning i denne uge. Kontakten mellem SønderjyskE og KA Akureyri er etableret af den nuværende KA-spiller og tidligere SønderjyskE-spiller Hallgrimur Jonasson, og SønderjyskE løftede i den forbindelse sløret for, at der kan være et større samarbejde mellem de to klubber under opsejling. 

Der er dog endnu ikke noget konkret på vej, selvom det første møde endte positivt:

- Det er stadig på et meget tidligt stadie, vi har kun afholdt et enkelt møde, men det var til gengæld også et rigtig positivt møde. De havde Hallgrimur Jonasson med sammen med sportschefen, og vi havde en rigtig god snak og ser nogle meget fine perspektiver, fortæller SønderjyskE's sportschef Hans Jørgen Haysen til tipsbladet.dk og uddyber:

- Et samarbejde vil gælde både på senior- og ungdomsplan, og så må vi se på, hvordan vi kan bruge hinanden. Det gælder i forhold til vidensudveksling, trænererfaringer på tværs og spillere frem og tilbage. Men lige nu er status som sagt bare, at der er kastet en masse bolde op i luften, og så må vi se, hvor mange der lander. Det er ikke tidspunktet at blive konkret, siger Haysen.

SønderjyskE har i den nuværende trup Eggert Jonsson på kontrakt, og der er generelt en længere tradition med islandske spillere i Haderslev. Derfor er et samarbejde med en islandsk klub også oplagt, mener SønderjyskE-bossen:

- De har verdens fedeste tilgang på Island. Det handler om stenhårdt arbejde, og det passer perfekt til en klub som SønderjyskE - på en måde kan man sige, at det værdigrundlag, vi har i SønderjyskE, er prototypen på en islænding.

- Og så hører det selvfølgelig med, at vi har haft nogle islændinge i klubben, som vi har været meget glade for, og det er et fodboldland i rivende udvikling. Derudover er vores klubber meget ens. Vi ligger lidt for os selv i en landsdel, og vi er oppe mod nogle store fisk, men vi er samtidig to klubber på vej frem, siger Hans Jørgen Haysen.

KA Akureyri sluttede i 2018-sæsonen på en 7. plads i den bedste islandske række.