Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-anfører håber det bedste for Stage - men fredag må han gerne være dårlig

I sin bare anden kamp for FC København møder Jens Stage AGF. Det bliver nok mest noget særligt for spilleren selv og for fansene, forudser anfører Niklas Backman.

- Vi ses, Stage! Vi snakkes ved. Ja, jeg ringer.

Mens i hvert fald én AGF-fan har haft svært ved at håndtere Jens Stage skifte til FC København på en civiliseret måde, tager hans gamle holdkammerater det pænt, som citatet fra Casper Højer, der kortvarigt afbrød interview med tipsbladet.dk for at tage afsked med sin tidligere viceanfører, viser.

Stage var i sidste uge på besøg i AGF's klubhus på Fredensvang for at hente nogle ting og sige farvel. Nogle holdkammerater råbte ad ham, men det var bare for at drille. Anfører Niklas Backman kalder den slags skifter "en del af gamet".

- Hvis vi udvikler spillere og kan sælge dem for store penge, synes jeg, det er godt for alle parter. Det er klart, at vi gerne ville have haft Stage på vores hold, men det er en del af gamet. At det er en anden klub i Danmark er, hvad det er. FCK er også en stor klub. Det må man bare respektere. De har andre økonomiske ressourcer end os. Det er Skandinaviens største klub, og de kan hente spillere for store beløb, som vi ikke kan, siger han til tipsbladet.dk.

- Jeg synes, det er fedt, at vi kan sælge en spiller for 15-20 millioner. Det er helt fantastisk, at vi som AGF kan udvikle en spiller og få de penge for ham. Det er også et fint skifte for ham, og FCK får en fin spiller. Alle tre parter skal være glade.

Backman, Højer og resten af AGF-truppen skal dog ikke vente længe, før de kan drille Jens Stage igen. På fredag gæster de Telia Parken, Stages nye hjemmebane, i et opgør, som mest af alt bliver noget særligt for Jens Stage.

For det er ham, der er Århus-dreng; det er ham, der stod på tribunen og heppede på de hviie som ung; og det er ham, som var det tydeligste bindeled mellem klub og by.

- Jeg tror, at det bliver lidt mere specielt for ham at spille mod AGF. Det har været hans hold i lang tid. For os bliver det selvfølgelig lidt specielt at se ham i den forkerte trøje, men ellers bliver det en helt normal kamp. Vi kan ikke lægge for meget fokus på det, siger Backman.

- Det bliver også specielt for fansene. Han er fra Århus, han har haft AGF som sin klub. Jeg tror, at han stadig gerne vil have, at det skal gå godt for Århus, det er jeg 100 procent sikker på. Men nu spiller han for FCK, og jeg håber alt det bedste for Stage. Men i den der kamp må han gerne være dårlig.

Jens Stage debuterede for FC København i sæsonens første Superliga-kamp mod OB i søndags. Opgøret mod AGF bliver, hvis han får spilletid, hans første i Parken som FCK'er.