Video : Tipsbladet
Landshold

Jon Dahl efter storsejr: Jeg er stolt over at stå i spidsen for de her drenge

Jon Dahl Tomasson havde for første gang ansvaret for A-landsholdet, da det i går vandt 6-0 i Gibraltar. På søndag vil landstrænervikaren tage førstepladsen i kvalifikationsgruppen.

Hvad landstrænerdebuter angår, bliver det ikke meget mere komfortabelt end den, Jon Dahl Tomasson fik torsdag aften. Danmark slog Gibraltar med 6-0, og afsavnet af Tomassons chef, Åge Hareide, var til at overse.

Den vikarierende landstræner var efterfølgende godt tilfreds med sit hold og dets præstation. Selv om Gibraltar ikke indgyder frygt i modstanderne, var det stadig en landskamp, som danskerne næsten kun kunne skuffe i, så Tomasson roste spillernes for deres solide indsats.

Læs også:Eriksen om flere mål på landsholdet: Jeg er blevet mere kynisk

- Jeg er stolt over at stå i spidsen for de her drenge. De var topprofessionelle, til stede og leverede varen, sagde Jon Dahl Tomasson ifølge Ekstra Bladet.

- Nu kan vi spille os på førstepladsen søndag. Det er en stor motivation. Vi skal være glade for at have en rigtig god målscorer, fordi den kan blive afgørende i den sidste ende.

Læs også:Irsk landstræner efter point mod Danmark og Schweiz: Det ser godt ud

Danmark møder Georgien på udebane søndag aften og vil med tre point lægge sig op foran Irland i spidsen af gruppe D i EM-kvalifikationen med lige så mange point, men en bedre målscore. Schweiz har tre point færre (og en kamp i baghånden) og spiller søndag mod Gibraltar.

Efter den kommende weekends kampe resterer der tre runde af EM-kvalifikationen.

Læs også:Tomålsskytten Christian Gytkjær: Jeg følte, at jeg løb og løb og løb

Læs også:Velfornøjet Jon Dahl: Vi har udviklet et vinderhold

Læs også:Robert Skov kom i gang på landsholdet: Det er en drøm