• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Sloth

Eriksen om flere mål på landsholdet: Jeg er blevet mere kynisk

Foto: Getty Images

Christian Eriksen er tæt på at overhale Nicklas Bendtner på listen over de mest scorende spillere på det danske landshold - og det er der flere gode grunde til

Af Mikkel Sloth

Med de to mål på straffespark mod Gibraltar kom Christian Eriksen op på 29 mål i 90 landskampte for det danske landshold. Det bringer ham op på en øjeblikkelig ottendeplads over de mest scorende spillere i rødt og hvidt, og der er ikke langt op til den næste plads på listen. Her finder man den nyslåede FC København-spiller Nicklas Bendtner med 30 mål.

At Christian Eriksen er begyndt at score mange mål på landsholdet, så man også i kvalifikationen til sidste års VM-slutrunde, hvor han med otte mål var stærkt medvirkende til, at Danmark kom til Rusland.

Det er særligt i den nuværende landstræner Åge Hareides tid, at Eriksen er begyndt at score mange mål, og ifølge hovedpersonen selv er der flere gode grunde til, at han oftere og oftere får netmaskerne til at blafre, når han trækker landsholdstrøjen over hovedet. 

- Måden, vi spiller på, er blevet lidt mere direkte. Jeg er selv blevet ældre og lidt mere kynisk. Jeg kender spillet endnu mere, end jeg gjorde førhen, så det er en blanding. Det er planen, at det skal fortsætte. Jeg skal tage de chancer, der kommer, fortalte Eriksen ifølge Ritzau efter kampen mod Gibraltar torsdag aften.

Christian Eriksen pointerer samtidig, at han er begyndt at tage straffespark på landsholdet, hvilket også var anledningen til begge Tottenham-stjernens mål mod Gibraltar.

Han får mulighed for at overhale Nicklas Bendtner på listen over de mest scorende spillere på landsholdet, når Danmark allerede på søndag spiller den næste kamp i EM-kvalifikationen, denne gang mod Georgien på udebane.

Superliga

Mere Superliga

Fokus