Video : Tipsbladet
Superliga

FIFA vil lukke ned for masseudlejninger

En FIFA-komité vil nu tage stilling til, hvorvidt antallet af spillere over 21 år, man kan udleje, skal sættes ned til seks spillere.

I Danmark har FC Midtjylland fået bygget deres model for udlejning af spillere ganske pænt op, men for fremtiden kan det godt se ud til, at reglerne bliver strammet en hel del for antallet af udlejede spillere til udenlandske klubber.

Det skriver det internationale fodboldforbund, FIFA, på dets officielle hjemmeside.

De kan fortælle, at et forslag til en reform indenfor området skal til afstemning i disse dage, hvoraf der også er andre emner til afstemning. Når det kommer til leje-reglerne, så foreslås det, at man kun kan udleje otte spillere over 21 år i 2021/22-sæsonen, hvorefter det falder til blot seks året efter. Heraf må det max være tre spillere til samme klub.

Derfor kan FC Midtjyllands mange udlejninger blive mindsket fremover. Det er dog ikke den danske klub, der er mest udsat i forhold til en regelændring. Klubber som Manchester City, Juventus og Chelsea har igennem årene udlejet massevis af spillere, som de nu kan få problemer med at give spilletid.

FCM har i øjeblikket udlejet Chuma Anene, Simon Okosun, George Mayron, Sammy Skytte og Artem Dovbyk, der alle er over 21 år, hvoraf tre er til udenlandske klubber. Dertil følger en række yderligere, som endnu ikke er fyldt 21 år. 

I den seneste år har FCM har pæn succes med at sørge for, at deres spillere har fået spilletid og erfaring i andre klubber. Awer Mabil og Mikael Anderson er begge gode eksempler på dette.

Foruden regler om udlejning af spillere, så er agenters honorar i forbindelse med transfers ligeledes til afstemning.

Læs også:FC Midtjylland forsvarer de mange udlejninger: Modellen virker

Læs også:FC Midtjylland udlejer talentfuld angriber til tysk klub

Læs også:FC Midtjylland tilbagekalder angriber og udlejer ham til engelsk klub

Læs også:Officielt: FC Midtjylland udlejer afrikansk spiller til norsk klub

Læs også:FCM udlejer ung offensivspiller til Brentford: Hans potentiale er enormt