Video : Tipsbladet
Superliga

Skadesfri AaB-profil var igennem en hektisk sommer: Et lang transfervindue

Der var bud efter AaB-profilen Oliver Abildgaard, men midtbanespilleren fik ikke i denne omgang drømmen om et skifte til udlandet opfyldt. Al fokus er nu på AaB, og Abildgaard kan endelig gøre krav på spilletid, da han er skadesfri.

Superliga-spilleren Oliver Abildgaard har længe været regnet som et godt talent, og det talent har der været bud efter fra udlandet. 

I sommer var midtbanespilleren efterspurgt, og der var blandt andet bud fra Tjekkiet og Sparta Prag.

Men Abildgaard er fortsat AaB'er, efter klubberne ikke kunne finde en aftale, og så havde midtbanespilleren ganske givet håbet på at kunne vende tilbage til banen og bare fokusere på at spille AaB længere frem i tabellen.

Sådan er det dog ikke helt gået for den stærke midtbanespiller, der har været ramt af en skade over et par perioder. Derfor har han kun spillet få minutter denne sæson.

Faktisk startede problemerne allerede i sidste sæson, hvor han op mod sæsonafslutningen havde rygproblemer. Så var han med til U21-EM i Italien, og da han så var tilbage i AaB og havde fokus på Superligaen, blev Abildgaard ramt af en knæskade.

Læs også:AaB vender tomlen ned til Oliver Drost

- Man håber jo altid på at holde sig skadesfri, men det er en del af gamet, at der er skader. Det sker. Jeg havde selvfølgelig hellere set, at der ikke var noget galt, og jeg bare havde spillet alle kampe fuld tid, siger Oliver Abildgaard til tipsbladet.dk.

Og derfor er glæden også stor over at være tilbage i aktion. Han spillede for en uge siden et kvarter mod Hobro i sejren på 2-0, og torsdag scorede han i en kamp mod Hobro for AaB's reservehold.

- Det er meget dejligt at være tilbage, for jeg lever jo af at spille fodbold og af at være på banen. Ikke i styrkerummet. Så jeg har set frem til det.

- Det giver meget selvtillid at få scoret. Først og fremmest var det vigtigt for mig at spille og komme igennem opgøret med en god følelse og ingen nye skavanker, siger Oliver Abildgaard.

En af opgaverne for ham og holdkammeraterne bliver at få styr på de udfald, der har været. AaB har vundet fem af 12 kampe, men holdet har også tabt seks gange i Superligaen. Den ustabilitet vil Oliver Abildgaard have rettet op på.

Læs også:Stort overblik: Brøndby giver klart flest Superliga-minutter til udlændinge

- Jeg ser frem til at bidrage, og jeg håber på, at vi får noget stabilitet ind i det. Der har været for store udsving. Et af problemerne har været, at vi i de tre sidste kampe, vi har tabt, har lukket otte mål ind. Så er det svært at skrabe point sammen, siger han.

Mens Oliver Abildgaard holder fuldt fokus på AaB nu, kan han se tilbage på et transfervindue, der var hektisk og sikkert også det vildeste, han personligt har oplevet.

- Der var mange skriverier, så der var mange ting oppe at vende, og der var en del at tage stilling til, fordi det var et langt transfervindue. Heldigvis har jeg nogle dygtige folk, der hjælper mig, så jeg har efter bedste evne prøvet af fokusere på det på banen, siger han.

Havde skaderne betydning for, at du ikke kom afsted?
- Nej, det var ikke det, der var årsagen til, at det ikke blev til noget.

Oliver Abildgaard, 23 år, har kontrakt med AaB frem til sommeren 2022.

Læs også:Abildgaard frygter ikke konkurrencen: Skal nok komme til at spille igen

Læs også:AaB-boss vil se tiden an med uheldig Oliver Abildgaard

Læs også:AaB-salgsemne: Kæmpe motivation

Læs også:AaB satser på at lave et stort salg denne sommer

Læs også:Medie: Sparta Prag genoptager interesse i AaB-profil