Video : Tipsbladet
Superliga

Langtidsskadede Kabongo bruger tiden udenfor banen positivt

Det går den rigtige vej for Joel Kabongo, som stadig ikke ved, hvornår han kan være tilbage. Han bruger nu tiden på at fokusere på det positive.

I sidste sæson blev Brøndbys Joel Kabongo ramt af en knæskade i en udekamp mod FC Midtjylland, og han arbejder stadig på at vende tilbage. For ham selv er det vigtigt, at genoptræningen bliver taget i små skridt. 

Det fortæller han i et interview på Brøndbys officielle hjemmeside.

Læs også:Brøndby-stopper om ny makker: Vi gør hinanden bedre

- Jeg følger planen rigtig godt. Jeg tror, jeg er en lille uge foran. Men det er svært at sige, hvornår jeg er 100 procent klar igen. Det går den rigtige vej, men der vil være nogle bump på vejen. Jeg har heldigvis ikke mødt dem endnu, men det skal nok komme. Jeg håber, jeg kan begynde at være mere og mere med, når vi starter efter vinterferien, lyder det fra Kabongo.

Det er ikke noget nyt, at det er meget hårdt at sidde ude med en skade, men for Brøndby-spilleren har det givet ham muligheden for at være mere sammen med familien, og han holder fast i, at det er afgørende at fokusere på det positive.

Læs også:Officielt: Brøndby styrker defensiven med transferfri dansker

- Følelsen af at sidde ude på sidelinjen, ikke gå på banen og gøre en forskel er ret hårdt. Især i de store kampe når hele stadion råber og skriger. Der vil man gerne være med. Men det, jeg har lært og indset, er, at min tid nok skal komme. Og også der gælder det om at finde de positive ting, siger han og fortsætter:

- Mine første mål var at smide krykkerne, og derefter at kunne løbe ordenligt igen. Nu skal jeg til at bygge lidt muskler på kroppen igen, og så er det store mål at komme tilbage omkring februar og holde den plan, der er blevet lagt, fortæller Joel Kabongo.

Siden skaden har Brøndy skiftet ud i midterforsvaret med afsked til Benedikt Röcker og Paulus Arajuuri, mens Andreas Maxsø og Sigurd Rosted er kommet ind.

Læs også:Brøndby-fodbolddirektør: En mulighed, man skal gribe

Læs også:Maxsø giver Brøndby nye muligheder: Træner overvejer at skifte taktik

Læs også:Tidligere BIF-spiller med i stjernebesat testimonial for Rafael van der Vaart