Video : Tipsbladet
Superliga

Bænket Horsens-målmand: Hvis intet ændrer sig, må vi finde en løsning

Matej Delac har mistet sin plads i AC Horsens' mål. Han var ellers glad for den stabilitet, som hans forlængelse for et år siden gav ham, men hvis han bliver ved med at sidde uden for, skal han have en snak med klubben, så de kan finde en løsning.

Matej Delac var et øjeblikkeligt hit, da han kom til AC Horsens i sommeren 2018. Målmanden nåede bare at spille ti kampe, før klubben forlængede hans kontrakt, så den gjaldt i fem i stedet for to år.

Kroaten beholdt pladsen gennem hele sidste sæson, men han har stadig til gode at spille sin første Superliga-kamp på denne side af sommerferien. Michael Lansing har simpelthen slået ham af.

Spørgsmålet er så, om det får nogen betydning for, om Delac kommer til at fuldføre kontrakten til 2023.

- Det er et godt spørgsmål. Jeg har ikke tænkt så meget over det. Jeg vil gerne spille, men vi må se efter den her halvsæson, hvordan det går. Hvis intet ændrer sig, må jeg tale med træneren, direktøren og min agent og finde en løsning, siger Matej Delac til tipsbladet.dk.

- Jeg har en god alder, og jeg har brug for spilletid. Jeg kan ikke kommentere det mere, for jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer. Lige nu er jeg koncentreret om klubben, og vi har en pokalkamp mere, hvor jeg skal spille.

Læs også:Stort overblik: Brøndby giver klart flest Superliga-minutter til udlændinge

27-årige Delac får kun spilletid i netop Sydbank Pokalen i øjeblikket, og den næste kamp er mod Fremad Amager den 6. november. Det er noget af en omvæltning i forhold til sidste sæson, hvor målmanden fremhævede udsigterne til en stabil periode i sin karriere som en vigtig motivation for at forlænge med Horsens.

Den stabilitet er selvsagt udfordret nu.

- Ja, når man ikke spiller, savner man det. Jeg kan ikke være glad, for jeg spiller ikke. Men jeg har kontrakt med AC Horsens, og jeg må respektere trænerens beslutning. Målmandsposten er svær, men jeg nødt til at være klar og gøre mit bedste. Det ved klubben, træneren og spillerne. Jeg har været i den her situation før; det er ikke første gang, nogen sætter mig på bænken, siger Delac.

AC Horsens er hans tiende klub i karrieren, efter han i mange år var ejet af Chelsea og gik gennem et hav af udlejninger. Ikke alle steder spillede han ret meget, så han er, som han selv siger, erfaren i at affinde sig med en bænkplads.

- Jeg gør alt normalt. Jeg træner endda hårdere, for når man har ikke har kampe, kan man koncentrere sig om træning, enten i styrkelokalet eller de individuelle egenskaber, for man behøver ikke være frisk til at spille i weekenderne. Men jeg håber, jeg kommer til at spille. Jeg er altid klar, siger han.

Læs også:Horsens-målmand om konkurrent: Han er en stor støtte

Målmandsposten er den position på fodboldbanen, hvor duellen mellem to eller flere spillere er mest direkte. Der kan, uanset hvilken formation træneren vælger, kun være én på banen ad gangen, og ham skifter man sjældent ud.

Men bare fordi man er konkurrenter, kan man godt være venner. Det er Matej Delac og Michael Lansing.

- Vi spiller for samme klub, den betaler vores løn, så vi kan give vores familie mad på bordet. Vi kæmper for det samme: det bedste for klubben. Hvis jeg ikke støtter ham, får klubben ikke resultater, og så får vi det svært. Så vi er nødt til at støtte hinanden hele tiden, siger Delac om manden, der har taget hans plads.

- Jeg har været i professionel fodbold i 11 år, så jeg ved, hvordan det er. Det handler ikke kun om fodbold. Det handler også om at være en god person. Det synes jeg, vi begge er. Det er ikke hans beslutning (at Delac sidder ude, red.).

Matej Delac får en ny chance for at generobre sin plads i målet, når AC Horsens møder Lyngby Boldklub i en vigtig bundkamp søndag eftermiddag.

Læs også:Horsens møder 2. divisionshold i pokalen: Kommer ikke til at overvurdere dem

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:Horsens: Serbisk U21-landsholdsspiller kan være afløseren for Bjarke Jacobsen