Video : Tipsbladet
Superliga

Australsk GF'er elsker dansk fodbold: Vi er skrevet til hinanden

Alex Gersbach har skullet bruge tid på at omstille sig fra hollandsk til dansk fodbold, men elsker dødboldene, duellerne og den fysik det kræves at spille i Danmark.

Australske Alex Gersbach er klar til flere minutter i AGF-trøjen, efter han har vænnet sig til måden at fodbold på i Danmark - og han elsker det.

Læs også:AGF har skadede spillere klar: Profiler spares i pokalkamp

Indtil nu har den blot 22-årige back kun fået fem kampe i AGF-trøjen, men mængden af spilletid er i en opadgående kurve.
Senest blev Gersbach skiftet ind i Superliga-kampen mod FCK og i torsdags spillede han alle 90 minutter i pokal-sejren over OB.

En af grundende til, at australieren ikke har fået meget spilletid i Danmark kan være ganske enkel. Fodboldenstilen i Danmark og Holland (hvor AGF hentede ham), er nemlig utrolig forskellig, og den unge back har brugt sin første tid i AGF på at omstille sig til måden man spiller fodbold på i Danmark.

- Vi har en klar spillestil og en klar indgang til kampene. Der har været noget omstilling i forhold til min tid i Holland, fordi fodbolden er mere fysisk og mere krævende i Danmark, men det passer godt til den måde, som jeg spiller fodbold på. I Holland var fokus primært rettet mod spillet, men i Danmark er der andre ting, som spiller ind. Dødbolde, dueller på græs og i luften. Det er anderledes, men jeg kan virkelig godt lide den del, siger Alex Gersbach til Århus Stiftstidende.

Læs også:Jens Stage sender hilsen til AGF-fansene efter million-transfer

- Vi kan godt lide at være en del af nærkampene og gå til den. Jeg er selv en meget fysisk spiller. Jeg elsker at tage løbene op og ned ad flankerne, og ikke mindst vinde dueller, så vi er egentlig skrevet til hinanden, den danske fodbold og jeg, siger Gersbach.

Alex Gersbach kan allerede få mere spilletid søndag når AGF skal på besøg i Farum hos FC Nordsjælland.

Kickoff 14:00

Læs også:Matchvinders store drøm: Vil spille europæisk med AGF

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 25. spillerunde

Læs også:Glad Ankersen: Skaber chancer nok til at vinde større