Video : Tipsbladet
Skandinavien

Rosenborg kommenterer på Nicklas Bendtner-bogen

I Nicklas Bendtner-bogen er der også et tema omkring Rosenborg, og klubben reagerer nu på bogen via sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye.

Den tidligere danske landsholdsspiller Nicklas Bendtner, der i dag er aktuel med bogen "Begge Sider", havde et ophold i Rosenborg, der i det store hele kan deles op i to.

Første del var en stor succes med 19 ligamål i den første sæson, men i den efterfølgende havde Nicklas Bendtner yderst svært ved at finde netmaskerne på et hold, der heller ikke fungerede så godt. Og i tredje sæson var det så, at han røg helt ud af holdet under den nye træner Eirik Horneland, inden han på sidstedagen i transfervinduet denne sommer skiftede til FC København.

I bogen fortæller Nicklas Bendtner blandt andet om, hvordan den nye træner Eirik Horneland ikke kunne finde ud af, hvordan hans hold skulle spille.

- På dagen før vores første kamp i Eliteserien vil cheftræneren pludseligt tale med mig. Han har ombestemt sig efter tre måneders forberedelse. Nu vil han spille et helt andet system, og jeg skal starte kampen en uge efter, at jeg ikke engang var med i truppen. Som 10'er, lige bag Søderlund. Det er ikke noget, vi har trænet på i det hele taget, står der ifølge norske Nettavisen i bogen, hvor Bendtner senere fortæller:

Læs også:Kalder Bendtner-bog for sørgelig timing: Han har over 100 millioner

- Det er underordnet, at hele holdet falder sammen. Det er underordnet, at jeg får en uvant rolle helt uden forvarsel. Jeg er ikke klubbens redningsmand. Ikke længere. Nu er det, som om jeg er syndebukken.

Bendtner skriver også om, at Horneland skulle have sagt, at han vil spille som Jürgen Klopp, og at han spurgte Bendtner ind til trænere som Arsené Wenger, Morten Olsen og Antonio Conte, som Bendtner har spillet under.

Og danskeren fortæller også om sit første møde med den norske træner, der op til den nuværende sæson i Norge (der følger kalenderåret) besøgte Nicklas Bendtner i København, mens danskeren var med fodlænke. Danskeren havde købt sushi, og så var der ellers serveret til Horneland og sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye.

- Da jeg viser gæsterne til spisebordet, ser Horneland en smule rådvild ud.

Læs også:Solbakken reagerer på Bendtners skarpe kritik af Viktor Fischer

- Nu er jeg ikke nogen haj til norske dialekter, men han får det til at lyde, som om sushi skulle være noget vanvittigt moderne. Og jeg tror faktisk, han mener det. Han slår mig ikke son nogen joker, skriver danskeren om Horneland, der ifølge Bendtner aldrig havde spist sushi før.

I Rosenborg har de også læst nogle af de mange historier, der allerede er dryppet fra den bog, der er blevet udgivet i dag. Og klubben kommer med et meget generelt svar til bogen.

- Jeg synes, det er en bog, som langt hen ad vejen beskriver nogle problematiske holdninger gennem en lang og ellers indholdsrig karriere. Vi havde selv nogle udfordringer, som vi konfronterede og håndterede på bedst mulig vis sammen med ham, siger Stig Inge Bjørnebye til Nettavisen.

Nicklas Bendtner nåede i alt 86 kampe for Rosenborg BK, og han scorede 35 mål. Under Horneland spillede danskeren fem kampe, sad på bænken i en enkelt, og siden var han helt ude af truppen.

Læs også:Åge Hareide: Jeg bryder mig ikke om, hvis Bendtner udleverer nogen

Læs også:Bendtner-bogen: Afslører dårligt forhold til Jon Dahl Tomasson

Læs også:Solbakken: Bendtners bog er ufarlig for FC København

Læs også:Bendtner om tiden i Birmingham: Drak fire dage i streg

Læs også:Bendtner afslører: Var på vild druktur få dage før landskampsdebut

Læs også:Bendtner afslører i ny bog: Ophedet diskussion med Thierry Henry