Video : Tipsbladet
Landshold

U21-profiler varmer bænk i deres klubber: Jeg foretrækker, at de spiller

En række af U21-landsholdets spillere er enten skadet eller får sjældent spilletid. Landstræner Albert Capellas foretrækker selvsagt, at de spiller noget mere, men han mener, at det også kan have positive sider, at spillerne ser U21-landsholdet som et frirum.

Albert Capellas er kommet perfekt fra start som Danmarks U21-landstræner. Holdet har spillet fire kampe under ham, og det har vundet fire kampe under ham. På den vis er alt godt forud for næste uges landsholdssamling.

Der er dog det aberdabei, at flere af Capellas' spillere enten er skadet eller sjældent optræder for deres klubhold. Victor Jensen, der ellers var anfører i den første kamp under Capellas, og Carlo Holse hører til dem, der helt må blive væk på grund af skader.

Derudover sidder nøglespillere som Andreas Poulsen, Jacob Bruun Larsen og Andreas Skov Olsen som oftest på bænken for deres respektive klubhold. Det samme gælder folk som Anders Dreyer, Mads Bech Sørensen, Peter Vindahl Jensen, Mads Roerslev, Nicolas Madsen og Søren Tengstedt.

Læs også:U21-landstræneren følger stortalentet Daramy: Han er interessant

Landstræneren så helst, at det forholdt sig anderledes.

- Vi vil selvfølgelig gerne have, at de spiller så mange minutter som muligt. De har alle sammen stor kvalitet, de er gode spillere, og vi forsøger at hjælpe dem så meget, vi kan, så de kan præstere så godt som muligt, når de er med hos os, siger Albert Capellas til tipsbladet.dk.

Han mener, at der trods alt også kan være nogle plusser ved, at spillerne varmer bænk i deres klubber. Så glæder de sig endnu mere til at komme med U21-landsholdet og er endnu mere motiverede for at vise sig frem.

Læs også:AaB-reserve på U21-landsholdet foran fast mand: Jeg forstår dit spørgsmål

- På den ene side er det ikke godt for dem, at de ikke spiller så meget for deres hold, men på den anden side ser de frem til at komme her, og det giver os ekstra energi. Det er altid en balance. Der er altid positive sider, og jeg kan godt lide at se det som en mulighed for dem. Jeg ser det ikke kun som noget negativt, men hvis jeg kan vælge, foretrækker jeg selvfølgelig, at de spiller nogle flere minutter, siger Capellas.

Han noterer sig blandt andet med glæde, at Skov Olsen i forrige runde fik sin første Serie A-start for Bologna, og at Dreyer har fået et par indskiftninger for Heerenveen efter to kampe på bænken.

Hvordan det påvirker U21-landsholdet, bliver vi først klogere på i næste uge. Danmark møder Ukraine i en EM-kvalifikationskamp den 15. november og Malta fire dage senere. Hele truppen kan findes her.

Læs også:Brentford-dansker på U21-landsholdet: Det var vildt overraskende for mig

Læs også:U21-landstræneren: Vi skal gribe chancen for at gå i udbrud i gruppen

Læs også:Udtaget til U21-landsholdet for første gang: Forventer, jeg kan byde mig til