Video : Tipsbladet
Landshold

Det føles anderledes for Eriksen: Jeg nævnte det i badet

Christian Eriksen var ikke fyldt af eufori på samme måde som for to år siden, da Danmark sikrede sig en slutrundebillet på bekostning af Irland. Forskellen er, at denne gang havde landsholdet forventet det.

Landsholdsspillerne var glade, da de mandag aften sikrede sig billet til EM-slutrunden til sommer, men ikke helt oppe i skyerne, som de var for to år siden. Situationen lignede ellers: Danmark havde sendt Irland ud efter en kamp på Aviva Stadium i Dublin.

Christian Eriksen kunne efterfølgende fortælle, at han ikke var fyldt op af samme eufori som for to år siden. Måske fordi 5-1 er sjovere at fejre end 1-1, men også fordi landsholdet havde forventet at kvalificere sig.

Læs også:Eriksen jubler over EM: Havde været en pinlig måned, hvis vi ikke var med

- Jeg nævnte det inde i badet, hvor jeg sagde, at det føles anderledes. Det gør det for os alle sammen, fordi det sidst var en kamp, hvor vi havde misset det først. Så der var meget mere på spil, siger Eriksen ifølge BT.

- Men i sidste ende er det jo en lettelse, fordi vi også forventede, at vi skulle til en slutrunde, og hvis det glippede i dag, havde det været noget lidt andet. Det var lidt anderledes end for to år siden.

Læs også:EM forgylder dansk fodbold: Landsholdet tjente rekord-millioner mandag

Facit er dog ikke desto mindre det samme: Danmark er klar til en slutrunde, og mindst to af kampene skal spille i Telia Parken. Dermed kan Eriksen og co. se frem til EM på hjemmebane. Hvilket er meget heldigt. Det havde været mærkeligt, hvis Danmark var værter for en fest, vi ikke selv skulle med til.

- Det er også fedt som land. Det havde været en pinlig måned, havde vi ikke selv været med og skulle se de andre hold konkurrere. Det bliver en fed sommer, sagde Eriksen ligeledes efter 1-1 i Dublin.

Der trækkes lod til slutrunden den 30. november.

Læs også:Hudløst ærlig Zanka trods EM-billet: Det var ikke godt nok

Læs også:Hareide vader i succes med landsholdet: Fik aldrig en begrundelse af DBU

Læs også:Irsk målscorer: Det er kvalmende – vi fortjente at vinde