Video : Tipsbladet
Superliga

Silkeborg hylder sin mestertræner: Bliver indlemmet i kredsen af koryfæer

Han førte Silkeborg IF til klubbens hidtil eneste danske mesterskab, og på søndag skal den nu 77-årige svensker Bo Johansson hyldes. Han bliver indlemmet i kredsen af koryfæer.

De ligger sidst i Superligaen, og søndagens opgør mod Esbjerg fB har enorm stor betydning for Silkeborg IF, der gerne skal have tre point, så man kommer på 10 point for sæsonen, som EfB i øvrigt også står noteret for.

Hvis man længes tilbage til tidligere tiders storhed i Silkeborg IF, forstår man det godt, for det har sandt for dyden været sløjt i indeværende sæson, mens der jævnligt var metal til SIF i de glade halvfemsere. I 1994 kulminerede det med et dansk mesterskab, og før søndagens opgør mod Esbjerg fB skal manden, der skaffede det mesterskab, hyldes.

Læs også:Esbjerg fB sikrer sig offensivt talent

77-årige Bo Johansson, der var dansk landstræner fra 1996 til 2000, var kun træner for Silkeborg IF fra 1992 til 1994, men han sikrede i sin sidste sæson klubben det danske mesterskab. For det arbejde bliver "Bosse" nu den 11. person, der kommer i kredsen af koryfæer.

De foregående 10 har alle sat et hånd- eller fodaftryk i cement, og søndag bliver Bo Johansson altså den 11., der gør det. Han ventes at sætte et fodaftryk, og så får han sig en flise, der til evig tid minder byen om den altid venlige og høflige mestertræner fra Sverige.

Læs også:Afgående SIF-kaptajn: Vi må til at vise, at vi er gode nok

Det foregår søndag klokken 13.00, mens kampen  mod Esbjerg er klokken 14.00.

De 10, der alle har deres aftryk på det, SIF kalder "stjernepladsen", er:

Morten Bruun, Christian Duus, Erik Isager, Orla Madsen, Martin Laursen, Ole Hansen, Viggo Jensen, Henrik "Tømrer" Pedersen, Finn Mølgaard og Dennis Flinta.

Læs også:Esbjerg reddede Joni Kaukos karriere: Det var som at vinde i lotteriet

Læs også:Avis: Tysk interesse for Svenn Crone

Læs også:Optakt: Silkeborg IF - Esbjerg fB