Video : Tipsbladet
Superliga

Pohl om AaB-gensyn: Kunne have sagt, jeg er ligeglad, men det er jeg ikke

Selv om Jannik Pohl spiller i AC Horsens, er AaB hans klub. Sådan må det være, når man vokser op i Nordjylland og AaB's ungdomsafdeling. På søndag løber han ind på Aalborg Portland Park som udespiller for første gang - hvis han bliver sin skade kvit.

- Jeg kunne også have sagt, at jeg er ligeglad, men det er jeg ikke. Den kamp er anderledes end mange andre kampe.

Man kunne dårligt bebrejde Jannik Pohl, hvis han nedtonede sit forhold til AaB. Det er trods alt modstanderen for hans nuværende klub, AC Horsens, og andre i hans situation ville måske gøre begivenheden mindre, end det er.

Men Pohl ser ingen grund til at skjule det åbenlyse. Han er født og opvokset tæt på Hjørring, han spillede i AaB som ungdomsspiller, og han slog igennem som Superliga-spiller i klubben. Selv hvis han skulle forsøge at lægge låg på sit nordjyske ophav, ville hans dialekt afsløre ham.

Så når Horsens gæster hans tidligere hjemby, er det tid til et glædeligt gensyn.

- Jeg kan rigtig godt lide AaB; det er min klub, det er der, jeg har fået min fodboldopdragelse. AaB har stor betydning for mig, og jeg har et godt forhold til spillerne og andre folk i klubben. Jeg er stadig AaB’er. Der er ingen tvivl om, det er der, jeg kommer fra, siger Jannik Pohl til tipsbladet.dk.

- Det forsvinder ikke fra mig. Det gør det måske nogle spillere, men jeg er også meget et følelsesmenneske i forhold til min fodbold, så hvis jeg er glad det sted, hvor jeg spiller, lægger jeg nogle følelser i det sted.

Læs også:Superliga-spørgsmål: Får vi det ventede brag i Aarhus?

Jannik Pohl var bare 15 år, da han skiftede Hjørring IF ud med en ungdomskontrakt i AaB, og inden han blev solgt til FC Groningen i 2018, nåede han 76 kampe og 15 mål for klubben.

Søndag kan han spille mod AaB for første gang som senior, men selv om AC Horsens er på udebane, er Pohl sikker på at have nogle af tilskuerne på sin side. Kampen i Aalborg giver hans venner og familie den oplagte mulighed for at se ham.

- Jeg har det meste af min vennekreds i Aalborg, og de spurgte, om jeg kunne smide nogle billetter. De ville ind at se den. Også nogle af dem, der ikke ser så meget fodbold. Så jeg har nok nogle venner, der godt vil se den mere end andre kampe, siger angriberen.

Vennerne kan dog ende med at gå forgæves. Jannik Pohl har ikke trænet, siden han pådrog sig en skade i kampen mod Esbjerg fB i begyndelsen af november, og han skal testes lørdag for at finde ud af, om han bliver klar.

Bortset fra tre ugers skadespause er han dog glad for sit ophold i AC Horsens. Han skiftede for at få nogle spilletid efter otte måneder uden kampe i Holland, og det har han fået.

- Jeg synes det er fedt. Jeg kan godt lide at være her. Der er gode holdkammerater og gode folk omkring holdet. Jeg ville selvfølgelig gerne have haft et mål mere på, men havde ikke regnet med vanvittigt mange mål, fordi sad ude i lang tid. Jeg synes, man kan se, at jeg har bidraget til vores spil, men jeg mangler at få mål på, siger Pohl.

Læs også:Optakt: AaB - AC Horsens

Man skal dog ikke frygte for, at skaden er alvorlig denne gang. Spørgsmålet er, om han bliver klar til AaB eller næste runde mod OB.

Går alt, som Jannik Pohl håber, vender han tilbage til Aalborg søndag eftermiddag. Og hvordan bliver det så?

- Jeg har aldrig prøvet det før, så jeg har faktisk slet ikke en ide om det. Men det er ikke, fordi jeg har lavet et skifte, som ikke er så venligt for klubben. Så jeg vil blive meget overrasket, hvis jeg bliver negativt taget imod. Jeg har aldrig sagt eller gjort noget negativt mod klubben. Jeg kan stadig sige, jeg er AaB’er helt ind under huden. Jeg har min opdragelse der og har det stadig det i mig, siger han.

- Jeg har ikke så meget fokus på det. Det handler mest om at blive klar. Når jeg så står på grønsværen, vil der helt sikkert være nogle minder, der kommer frem. Jeg tænker ikke på det, når jeg spiller, men efter kampen kan jeg tænke lidt over de minder, når jeg går derinde.

Dem er han, som han sagde i starten, ikke ligeglad med.

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Læs også:Horsens sparer profiler i pokalkamp: Skal være klar til bundbrag på lørdag

Læs også:Horsens-angriber er tvivlsom: Jeg ved ikke, om han når at blive klar