Ligue 1

Dolberg-scoring ikke nok for Nice i højdramatisk danskeropgør

Der var danskermål og to røde kort, da Joachim Andersens Lyon tog imod Kasper Dolberg og Nice i Ligue 1

Der var danskeropgør i Ligue 1 denne aften, da Lyon og Joachim Andersen tog imod Kasper Dolberg og Nice. Det trak Lyon sig sejrrigt ud af, da de vandt 2-1 i en dramatisk affære med både røde kort og et danskermål.

Lyon startede kampen bedst og kom foran efter kun ti minutter. Jeff Reine-Adélaïde modtog lidt heldigt bolden på kanten af feltet og sendte med en iskold flad afslutning Lyon i front. Det blev 2-0 efter 28 minutter, da der blev begået straffespark på Moussa Dembélé. Det tog den franske angriber sig selv af på sikker vis, og han fordoblede dermed Lyons føring.

Dramaet fortsatte få minutter senere. Her sparkede Fernando Marçal uforvarende Hicham Boudaoui i hovedet, hvilket kostede et klokkeklart rødt kort.

Lyon forsatte med at dominere, men Nice kom bedre med i kampen efter de kom en mand i overtal. Og så begyndte Kasper Dolberg ellers at markere sig. Få minutter efter pausen troede danskeren, at han havde reduceret, men målet blev korrekt dømt for en snæver offside.

Efter 78 minutter kom Dolberg så endelig på tavlen, og det skete efter en direkte duel med landsmanden Joachim Andersen i Lyons forsvar. De kæmpede begge for at komme først på et indlæg fra højre side, og den kamp vandt Dolberg, som fik prikket bolden i mål og givet kampen fornyet spænding.

Nice pressede yderligere på, men måtte selv se sig reduceret til ti mand med lidt under fem minutter tilbage, da Patrick Burner modtog sit andet gule kort. Det gjorde det sværere at lægge et stort tryk i jagten på en udligning, og derfor sluttede det med en 2-1-sejr til Joachim Andersens Lyon.

Med sejren rykker Lyon op på femtepladsen med 19 point, hvilket er tre færre end Marseille på den andenplads, som giver direkte adgang til Champions League. Nice er placeret på 14.-pladsen med 17 point i den tætte Ligue 1-tabel.