• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Kenneth Jensen

Roser Dolbergs start i Frankrig: En svær liga for udenlandske spillere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske angriber Kasper Dolberg har fået en godkendt start på livet i Frankrig, og det er også blevet bemærket.

Af Kenneth Jensen

Franske Nice led lørdag et nyt nederlag, da klubben anført af franske Patrick Vieira tabte med 0-1 ude mod Strasbourg, og dermed har de sidste fem kampe bare kastet et enkelt point af sig.

Danske Kasper Dolberg var dog ikke med i opgøret - han sad ude med en rygskade - og selv om holdet har leveret skidt i denne sæson, er der faktisk ros til Kasper Dolberg for de præstationer, han indtil videre har leveret.

Seks gange har danskeren spillet for Nice i Ligue 1, og han har stået for to mål og en assist, og det imponenerer Kevin Diaz, der er tidligere professionel spiller og nuværende ekspert på RMC Sport.

Læs også:Avis: Dolberg er eneste nyindkøb, der har levet op til forventningerne

- Han er startet godt. Specielt for offensive spillere fra udlandet er Ligue 1 ikke en nem liga at tilpasse sig. Det er også derfor, at Patrick Vieira har sagt, at han skal bruge tid til at komme på plads, lyder det fra Diaz over for 20minutes.fr.

Kevin Diaz får opbakning af en analytiker på tv-stationen Fox Sports:

- Hos Ajax handler alt om at angribe. I Nice skal han spille lidt længere væk fra målet, fordi det ikke altid er hans hold, der kommer til at dominere kampene, lyder det fra Jean-Paul Rison, der forklarer:

Læs også:Robert Skov om vennen Dolberg: Der ligger store følelser bag

- Med talentet og hurtigheden kommer han til at skinne i kontrafasen. Han er en meget komplet og hurtig angriber, der er stærk i hovedet og intelligent i sine løb. Han kan bruge begge fødder, og han lader ikke noget imponere sig. Uanset om det er stærke forsvarere eller en fjendtlig atmosfære, lykkes han altid med at score på trods af omstændighederne, siger han.

Danskeren har også fået ros af lokalavisen Nice-Matin, der har skrevet, at Kasper Dolberg er den eneste af den franske klubs nyindkøb denne sommer, der har leveret varen indtil videre.

Nice ligger lige nu bare nummer 15 i Ligue 1 med 13 point for 11 kampe, så træner Patrick Vieira er under pres. Om Kasper DOlberg når at blive klar itl næste opgave, er uvist. Nice møder Reims på hjemmebane næste gang.

Læs også:Agent: Ajax forventer mere af Victor Jensen rent defensivt

Læs også:Ung dansker i udlandet: Jeg bliver ved med at være tæt på

Læs også:Kasper Dolberg afslører: Bundesliga-skifte var tæt på

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus