Video : Tipsbladet
Superliga

AaB-profilens dom: Vi sætter dem under et vanvittigt pres

AaB balancerer på kanten af en plads i eller uden for top 6 - men klubben er klar med et nyt "våben" til at sikre pladsen i medalje-spillet.

AaB kom på ingen måder godt ud af efteråret i 2019. Kun en af de sidste seks Superliga-kampe i efteråret endte med sejr, hvilket også betyder, at AaB kun med det yderste af neglene har klamret sig til pladsen som nummer seks i tabellen - a point med både FC Nordsjælland og Lyngby og med flere hold lige i hælene.

Men vinterpausen i AaB er blevet brugt til blandt andet at gøre holdet ganske klar til en langt mere krævende og måske også underholdende stil til forårets kampe, hvor får og bukke bliver skilt efter de kommende seks spillerunder. 

Tipsbladet.dk har talt med AaB's Patrick Olsen om holdets nye taktik, forventninger til foråret og visse medspillere - inden søndagens premiere på udebane mod Silkeborg IF.

Hvorfor kommer AaB i top 6?
- Fordi vi ikke kommer til at afvente modstanderen i samme grad som tidligere. Vi har arbejdet på et langt mere aggressivt udtryk i vores måde at spille på, og det skulle meget gerne komme til at bære frugt i foråret. Det bliver spændende at se og prøve, men jeg føler, at vi er kommet langt allerede.

Læs også:Chance-helten: Derfor er Superliga-talentet millioner værd

Mere præcist, hvordan kommer den mere aggressive stil så til at være  - og hvordan i forhold til dine egen rolle?
- I forhold til taktikken kommer det i langt højere grad til at handle om at skabe et højt pres, hvor vi skal vinde bolden på de farlige områder for modstanderen og så ellers hurtig søge afslutningerne.

- Min egen rolle bliver ikke væsentligt anderledes end tidligere, men det er da klart, at jeg gerne fortsat vil frem og søge afslutningerne.
Vi kommer med et nyt udtryk, der kræver noget mere af den enkelte spiller, men jeg føler, at vi er i den rette form, så nu handler det om at få det afprøvet i Superligaen.

I vandt kun en af de sidste seks kampe – bliver det rettet op nu?
- Det er rigtigt, at det kun blev til en sejr. Men nu kommer vi som sagt med et nyt og mere aggressivt udtryk, hvor det blandt andet handler om at skabe flere chancer, end det var tilfældet i foråret. Det skulle meget, meget gerne føre til, at vi efter de kommende seks kampe har sikret mere end en enkelt sejr.

Hvem bliver forårets profil hos AaB?
- Jeg håber da meget, at min ven Lucas (Andersen, red.) kommer til bidrage med så mange gode ting, at han tager prisen som forårets profil hos AaB. Vi har en masse dygtige offensive spillere på holdet – typer, der kan gøre en forskel. Dem skulle vi meget gerne blive bedre til at sætte op til de afgørende chancer.

- Men der er ingen tvivl om, at Lucas har et helt specielt niveau, når han rammer den rette form.

Læs også:Midtbanetalent får anførerbindet i Silkeborg IF

Er der nogle andre spillere, vi skal holde øje med i forhold til et gennembrud?
- Det er altid svært at forudsige, hvem der pludselig kan træde i karakter. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg håber på, at Kasper Kusk kommer tilbage og får en slags ”gennembrud” eller comeback. Han har været lidt ude, men nu virker det til, at han er virkelig godt på vej tilbage og er ved at genfinde niveauet.

Hvorfor vinder I over Silkeborg?
- Det gør vi fordi, vi har et bedre hold end Silkeborg. Vi kommer ikke til at afvente, hvad det er, de vil, og lader dem ikke komme så langt frem på banen som tidligere. Vi skal gerne sætte dem under et vanvittigt pres og skal meget gerne vise, hvor stærke vi er blevet.

- Der er mange, der taler om, at vinterpausen kommer ubelejligt, når tingenen går godt. For vores vedkommende gik tingene ikke helt godt frem mod vinterpausen, så på den måde har det været en god pause, hvor vi nu har haft god tid til at forberede os og komme på plads med et hold, der har kvaliteterne til at udføre den her nye stil. Vi glæder os til at vise det og prøve det – det skulle meget gerne bære frugt.

Læs også:Ekspert om Superligaen: Det er en konstant jagt på nye penge

Læs også:Superliga: Storklubber hersker i forårspremieren - andre sejler

Læs også:SønderjyskE til salg? Direktør udelukker ikke at sælge

Læs også:Optakt: Silkeborg IF - AaB