Video : Tipsbladet
Superliga

Fodboldøkonom om tomme tribuner: Trækker ikke tæppet væk under økonomien

Superliga-klubberne må spille for tomme tribuner i den kommende, men fodboldøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte mener, at klubberne nok skal klare sig.

Kampene fra dansk fodbolds to bedste rækker bliver i den kommende runde spillet uden tilskuere. Det har Divisionsforeningen meldt ud, efter statsmininster Mette Frederiksen og den danske regering har opfordret til, at begivenheder i marts ikke afvikles for mere end 1000 tilskuere.

Divisionsforeningen har også bekræftet nu, at de efterfølgende runder i marts spilles for tomme tribuner.

Og det kommer til at koste i økonomien for de 14 Superliga-hold og 12 mandskaber i den næstbedste række, for klubberne får hverken indtægter for billetter eller for køb og salg af mad og drikke på kampdage.

Men så stor en påvirkning bliver det heller ikke lyder det fra en af landets førende fodboldøkonomer.

- Tilskuerindtægter er den tredjestørste indtægt for klubberne, hvis vi ser bort fra spillersalg. Nummer et og to er sponsor- og tv-indtægter. 

- Entreindtægter er lidt over 100 millioner totalt set, så det bliver ikke det, der trækker tæppet væk under økonomien. Klubberne skal nok overleve, hvis det ender med et par kampe på hjemmebane uden tilskuere og et par kampe på udebane uden tilskuere, siger  Jesper Jørgensen fra Deloitte til tipsbladet.dk.

Værst bliver den kommende tid for FC København. Klubben stod formentlig til et fyldt Telia Parken, når Istanbul Basaksehir kommer på besøg senere i marts til Europa League.

- Det er jo brandærgerligt. Pengene kan de nok godt leve uden, så det er nok værre at miste opbakningen i forbindelse med sådan en kamp. Der går jo en del af hjemmebanefordelen, og det er måske den største udfordring for dem, siger Jesper Jørgensen.

Fodboldøkonomen forventer dog, at der igen snart kan komme folk på stadion i Danmark. 

- På et tidspunkt er det her jo ovre, og så er det "back to normal" igen. Men det er brandægerligt, at det er nu, også fordi der var nogle, der nok stod til at få stor opbakning på hjemmebane i disse uger, hvor der kæmpes om at komme i top seks, siger Jesper Jørgensen.

Der mangler at blive afviklet tre runder af Superligaens grundspil, inden man går over til slutspillet - det indledes i april, hvor der - som det ser ud lige nu - godt må spilles for tilskuere.

Læs også:Endnu en Lyngby-spiller slår fast: Man bør aflyse to kampe

Læs også:Også FC Midtjylland lukker ned: Ingen adgang for fans og journalister

Læs også:AGF lukker ned: Ingen adgang på træningsanlægget for publikum

Læs også:Tidligere dansk mester får kort aftale i 2. division

Læs også:Flere Superliga-runder rammes: Skal også spilles uden tilskuere

Læs også:Fra kassekamp til tomme tribuner: Stor ærgrelse i FC Nordsjælland

Læs også:Landskamp rammes også af coronavirus: Overvejer at aflyse den helt

Læs også:Superligaen bekræfter: Alle kampe i næste runde spilles uden tilskuere

Læs også:FCK lukker døren: Europa League-brag for tomme tribuner

Læs også:Statsministeren vil have udskudt store arrangementer - kan ramme Superligaen

Læs også:Også FC København laver tiltag mod coronavirus