Video : Tipsbladet
Superliga

Klubber vil søge penge hos regeringen: Kan betyde, vi ikke drejer nøglen om

Flere klubber i Superligaen og 1. division har tænkt sig at søge kompensation fra mistede indtægter. I Hobro IK kan det gøre forskellen på, om klubben kan redde sig eller ej.

- Hvis vi ikke handler hurtigt og får stabiliseret pengegennemstrømningen, så kan det ende med massefyringer af spillere og stabsfolk inden for få uger.

Jonas Baer-Hoffmann er generelsekretær i den internationale spillerforening, FIFPro, og tirsdag slog han et slag på dommedagstrommerne. Han var bange for, at fodboldklubbernes pengemangel ville resultere i et hav af fyringer af spillere og trænere.

I Danmark kan virksomheder søge hjælp hos regeringen til at få dækket nogle af de indtægter, de mister i forbindelse med coronavirussens hærgen. Det har flere klubber i Superligaen og 1. division tænkt sig at gøre.

De kommunikerer gennem Divisionsforeningen med de danske myndigheder. Selv om det endnu ikke er klart, præcis hvordan og hvor meget hjælp de kan søge, har de klubber, tipsbladet.dk har talt med, tænkt sig at gøre det.

- Det er klart. Vi har fået nogle retningslinjer fra Divisionsforeningen, og det er det, vi har at gå efter. Der er ingen, der ved helt, hvad der sker. Vi undersøger i øjeblikket, hvilke muligheder der er, siger Carsten Salomonsson, der er bestyrelsesformand i FC Roskilde.

Læs også:FC Nordsjælland sender en del ansatte hjem: Arbejdspladser er truede

- I vores situation med et stramt budget vil det betyde rigtig meget. Men der er så mange uvisse ting i øjeblikket, så vi prøver først at læse alt igennem, som vi har fået. Men jeg kan ikke sige, vi får 100.000 eller én million. Det må vi vente at se.

Også Hobro IK's budget er stramt. Her afventer formanden ligeledes, hvordan klubberne helt præcist kan søge kompensation. Men uanset hvad falder det på et tørt sted.

- Divisionsforeningen har virkelig gjort et godt stykke arbejde. Vi kommer som alle andre klubber til at søge kompensation for de kampe, vi ikke kan spille. Det kan blive tungen på vægtskålen for, om vi skal dreje nøglen om. I Hobro er det måske op til 50 arbejdspladser pladser. Det kan være med til at redde os, siger bestyrelsesformand Lars Kühnel.

I Esbjerg fB vil administrerende direktør Brian Knudsen se detaljerne for, hvad Superliga-klubberne kan søge, før han tager endelig stilling.

En række længere nede, hos Nykøbing FC i 1. division, er formand Tage Nielsen dog ikke i tvlvl.

Læs også:Blog: Sådan kan fodboldspillere træne under corona-situationen

- Selvfølgelig kommer vi til at søge kompensation ud fra de ordninger, myndighederne har stillet til rådighed, siger han.

Kan det gøre en forskel?

- Ja, det kan det 100 procent. Det er ikke sådan, hvis vi ikke fik det, så ville det være livstruende for vores klub. Men det er klart, at vi har nogle reelle udgifter. Man skal huske på, at fodboldverdenen er en stor branche nu til dags. Det er ikke kun spillerne, der lever af det. Bare i vores kommune er vi jo en stor arbejdsplads, og det er alle andre klubber også. Så selvfølgelig har vi krav på kompensation ligesom alle andre virksomheder, siger Nielsen.

FC Nordsjælland har også meldt ud, at klubben søger økonomisk assistance via regeringens tiltag.

Læs også:Hjælper udenlandske holdkammerater med corona-info: Forstår ikke alt

Læs også:Brasilianer meldes færdig i Midtjylland: Ramt af ny alvorlig skade

Læs også:Viktor Fischer har ondt af holdkammerater: Kan ikke se deres børn