Video : Tipsbladet
Superliga

OB tager konsekvensen af kommunens forbud: Sender spillerne hjem

OB ville træne på græs, men måtte ikke for kommunen. Så nu går klubben i den modsatte grøft og sender spillerne hjem uden arbejdspligt.

I løbet af én dag er OB gået fra én yderlighed til en anden.

Først var det meningen, at klubben som en af de første i Superligaen ville genindføre en form for fodboldtræning. Ganske vist kun med fem spillere ad gangen, men dog på græs og med bold.

Men så skrev kommunen, at det måtte OB ikke gøre på det kommunalt ejede anlæg, klubben havde tænkt sig at bruge. Så nu sender OB i stedet spillerne hjem uden arbejdspligt. Det skriver fynboerne i en pressemeddelelse.

Læs også:Odense Kommune lukker ned for OB's fodboldtræning

- Tidligere i dag tog Odense Boldklub til efterretning, at der ikke må trænes på arealer ejet af Odense Kommune. Det medfører nu, at OB sender spillerne hjem på lønkompensation fra i dag. Klubben må således ikke sende træningsprogrammer længere, og der er heller ikke mulighed for behandling, lyder det fra OB.

Tidligere var spillerne også derhjemme, hvor de selvtrænede ud fra træningsskemaer, som klubben havde udstukket. Det må den ikke længere. Den må ikke så meget som forlange, at spillerne løber en tur.

Læs også:OB retter ind: Vi accepterer kommunens påbud

Til gengæld kan OB få lønkompensation fra staten. Det er en del af hjælpepakken til nødlidende virksomheder. Det giver dog maksimalt 23.000 kroner pr. hjemsendte ansatte.

Det vil sige, at en spillertrup plus trænere som udgangspunkt vil indbringe 700.000-800.000 kroner i besparelse pr. måned. Hvilket dog langt fra dækker al deres løn. Resten skal klubberne selv betale.

Læs også:Ændrer i anbefalingerne: Danske klubber må nu træne i små grupper

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Læs også:AGF følger i FCK's fodspor: Spillerne skal træne sammen i små grupper