Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-anfører om trænende spillere: Klubben sagde, at vi ikke måtte

Niklas Backman understreger, at AGF havde sagt til spillerne, at al aktivitet på Fredensvang var lukket ned.

I sidste uge kunne Århus Stiftstidende afsløre, at flere af AGF’s spillere trænede sammen på klubbens anlæg, Fredensvang, selvom de var hjemsendt, og det skete i strid mod klubbens ordrer.  

AGF havde nemlig sagt klart og tydeligt, at de ikke måtte træne på anlægget, fortæller Niklas Backman til Århus Stiftstidende.

Læs også:Opgørelse: FCK er bedst til at score først og vinde - FCN er værst

Da spillerne var hjemsendt, fik AGF nemlig kompenseret en del af spillernes løn, og den kompensation kan AGF risikere at miste, hvis de hjemsendte spillere ikke har overholdt reglerne. Af den grund havde klubben altså også givet spillerne klare instrukser for deres hjemsendelse.

- Ja, klubben var meget tydelig omkring, at al aktivitet på Fredensvang var lukket ned, og at vi ikke måtte kontakte vores trænere eller få træningsprogrammer med hjem. Folk har så tænkt, hvordan de kunne holde sig bedst i gang. Og Fredensvang var et trygt sted at træne. Men det er en fejl, det ved vi godt. Det er vores ansvar, og som repræsentant for spillertruppen må jeg også tage mit ansvar, siger Niklas Backman til Århus Stiftstidende.

Læs også:AGF-spillere har undskyldt ureglementeret træning: Vi tænkte os ikke om

I dag, mandag, var spillerne tilbage på træningsbanen, da de er blevet kaldt tilbage, og i den forbindelse forklarede Backman til klubbens hjemmeside, at spillerne har undskyldt.

- I jagten på et velegnet og sikkert sted at holde os i gang tænkte vi os ikke om. Vores levebrød er at være skarpe og holde os i form, og det var egentlig blot det, som vi helt privat forsøgte på et sikkert sted. Vi har beklaget overfor klubben og for vores kollegaer, og vi er glade for, at vi nu igen - på helt korrekt vis - kan træne på Fredensvang, sagde Niklas Backman.

Det vides ikke, hvornår Superligaen genstarter, men Divisionsforeningen har fremlagt 24. maj og 31. maj som mulige startdatoer. 

Læs også:Forventer snart Superliga-fodbold igen: AGF tilbage på træningsbanen

Læs også:Randers FC takker for opbakningen: Ganske enkelt enestående

Læs også:Corona-krise: Glem alt om spillerkøb - presset kan vokse i AaB