Video : Tipsbladet
1. division

Viborg vil beholde Tottenham-keeper: En sag, vi rigtig gerne vil have styr på

Brandon Austin er udlejet fra Tottenham til Viborg FF. Men 1. divisionsklubben ved ikke, om den kan beholde ham, såfremt rækken først afgøres efter 30. juni.

Viborg FF har, hvis sæsonen ellers bliver genoptaget, en afgørende halvsæson foran sig. Men holdet risikerer at måtte undvære en nøglespiller i jagten på oprykning til Superligaen. Sportschefen siger til Viborg Stifts Folkeblad, at han meget gerne vil have en afklaring.

Det kan Jesper Fredberg bare ikke selv styre. For Brandon Austin er udlejet fra Tottenham Hotspur frem til 30. juni. Problemet er, at 1. division efter alt at dømme må tage noget af juli i brug for at gøre sæsonen færdig.

Læs også:Bag om Viborgs aftale: Tottenham-spiller anbefalede Austin Viborg-skifte

Så Viborg kan stå i en situation, hvor klubbens førstemålmand må forlade Danmark, netop som sæson skal finde sin afgørelse. Derfor vil sportschefen meget gerne beholde ham, men styrer det ikke selv.

- Det er faktisk en sag, som vi rigtig gerne vil have styr på. Men vi kan kun afvente, at FIFA (det internationale fodboldforbund, red.) kommer med nogle regler nu, hvor turneringerne bliver skubbet, siger Jesper Fredberg til Viborg Stifts Folkeblad.

Læs også:Viborg FF lejer målmand i Tottenham

Det har længe været på tale, at FIFA ville diktere, at alle kontrakter, der udløber den 30. juni, automatisk bliver forlænget, hvis sæsonen må gå over den normalt afsatte tid. For tusindvis af spillere står i samme situation som Brandon Austin.

Viborg kan ikke af egen drift forlænge lejeaftale med for eksempel en måned eller to. Ifølge reglerne skal kontrakter i Danmark afsluttes enten 30. juni eller 31. december.

Læs også:Offensiv corona-strategi: Viborg FF sigter efter kapitaludvidelse

Læs også:Dansk band yder økonomisk hjælp til nødlidende 1. divisionsklub

Læs også:Bernio Verhagen-sagen trækker i langdrag