Video : Tipsbladet
Superliga

Coronapausen har hjulpet på skadessituationen i Silkeborg

Selv om coronapausen har været hård, har tiden arbejdet for skadede spillere. I Silkeborg IF kan Kent Nielsen fortælle, at flere er tilbage.

De kæmper en hård kamp i bunden af Superligaen, Silkeborg IF, men coronapausen har i det mindste arbejdet for nogle af de spillere, der har været ude i længere tid.

Da Silkeborg spillede mandagskampen den 9. marts mod AGF og vandt 2-1, var klubben uden de skadede spillere Anders Hagelskjær, Vegard Moberg, Mark Brink, Shkodran Maholli, Milan Massop, Gustav Dahl og Magnus Mattsson. De tre førstnævnte var ude med småskader, Maholli var ude med en lidt længere skade, mens de tre sidstnævte var ude med langtidsskader.

Silkeborg-træner Kent Nielsen kan dog glæde sig over, at Anders Hagelskjær, Vegard Moberg og Mark Brinch hurtigt kom tilbage og er klar til at spille, mens også Maholli og Gustav Dahl er i betragtning igen. Kun korsbåndsskadede Gustav Dahl og sommerindkøbet Milan Massop, der fortsat ikke har spillet en kamp, er ude. 

Læs også:Silkeborg IF tilbyder syv spillere forlængelse

- Vores problem har jo været, at vi har haft tre-fire langtidsskader. Mattsson og Milan Massop, for eksempel, og så har man jo også hver uge nogle, der er ude i kort tid, siger Kent Nielsen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Nu er der nogle muligheder. Shkodran (Maholli) har godt nok ikke trænet de sidste dage, men han er kommet tættere på, efter han har været ude i noget tid, og så er der Gustav (Dahl), som jo har været ude i to år. Han er på 80-90 procent. Men for mig at se bliver det den hårde kerne, der skal trække læsset. Det er de spillere, der spillede mange kampe, fra da vi gik ind i anden halvdel af sæsonen. De, der har været klar hele tiden.

Årsagen til det kan formentlig også findes i, at Silkeborg IF var inde i en god spillemæssig og resultatmæssig periode, da sæsonen blev sat på pause af virussen.

Læs også:Esbjerg fB-profil: Der er ingen undskyldninger

Uafgjort hjemme mod FC København blev fulgt op af uafgjort i Odense, inden man røg ud af pokalturneringen til AC Horsens efter en straffesparkskonkurrence. Efterfulgt af sejren på 2-1 over AGF. Siden nederlaget til AaB den 16. februar har holdet ikke tabt en kamp. 

Men Kent Nielsen står nu med flere muligheder på hånden. Offensivt er Shkodran Maholli et fint alternativ at kunne bringe i spil. Svenskeren er ærgerrig og arbejdssom, og defensivt har man i Gustav Dahl en rigtig fin venstre back, der tidligere har vist meget lovende takter i SIF. Kent Nielsen spår dog, at sidstnævnte efter to års pause må nøjes med en rolle som joker.

- Han har deltaget i træningerne, og han var med i en intern træningskamp med to gange 30 minutter. Så han kan måske bruges og være et alternativ i lidt kortere tid. Det er han klar til, siger Kent Nielsen.

Silkeborgs første opgave, når sæsonen vender tilbage, er fredag den 29. maj hjemme mod FC Nordsjælland, inden man en uges tid senere møder SønderjyskE på udebane. Klubben er lige nu sidst i Superligaen med to point op til Esbjerg, der er næstsidst. Der resterer to runder af grundspillet.

Læs også:Silkeborg og Vejle tørner sammen på lørdag

Læs også:Robert Skov om FCK-tiden: Der er bare forskel på København og Jylland

Læs også:AaB-træner: Alle spillere med kontraktudløb forlænger