Video : Tipsbladet
Benelux

Officielt: Jess Thorup og Gent henter kantspiller

Belgiske Gent, der i den kommende sæson er med i Champions League-kvalifikationen, har hentet offensivspilleren Jordan Botaka.

Mens Superligaen står til at genstarte om lidt mere end en uge, er den belgiske liga officielt lukket ned. Club Brugge er blevet mester, og Joakim Mæhles Genk måtte skuffende nøjes med en syvendeplads.

For Jess Thorup betyder afslutningen på sæsonen dog, at han og Gent slutter på andenpladsen, og den andenplads giver adgang til Champions League-kvalifikationen. Og klubben er godt i gang med at forstærke sig frem mod den kvalifikation.

Læs også:Avis: Jess Thorup tæt på at præsentere forstærkning

Og rygtet, som kom frem tidligere tirsdag, taler sandt. Gent henter offensivspiller Jordan Botaka, der er bedst på kanten. Den 26-årige spiller, der er congolesisk landsholdsspiller, har fået en fireårig aftale med Gent.

Det fremgår af Gents hjemmeside.

- Jeg er meget positiv både på og uden for banen, og jeg ser fremt il denne nye udfordring. Som spiller er jeg alsidig. Jeg spiller normalt venstre kant, men jeg kan også spille på midtbanen og som højre back. Mine ambitioner for klubben? At kvalificere os til Champions League samt at blive mestre, naturligvis. Vi bør stræbe efter det, siger Jordan Botaka efter sit skifte.

Læs også:Italienere melder sig ind i kampen om dansk landsholdsbobler

Gent har købt spilleren, der også har hollandsk statsborgerskab, i Sint-Truidense VV. Prisen menes at være omkring 4,5 millioner kroner.

Læs også:Belgisk sæson aflyses: Jess Thorup og Gent skal i Champions League

Læs også:Transferkongerne: Rekordsalg floppede og blev så Real Madrid-emne

Læs også:Dansk indkasttræner: Jeg vil aldrig træne rivaler samtidig med Liverpool