Video : Tipsbladet
Superliga

Turneringschef forklarer: Sådan fordeles puljerne i slutspillet

På søndag spilles sidste runde i grundspillet i Superligaen, og umiddelbart efter fordeles puljerne i gruppespillet.

Der er ikke meget på spil i toppen af Superligaen på søndag, hvor top seks reelt er afgjort før sidste runde af grundspillet, men blandt de otte nederste i dansk fodbolds bedste række er alt på spil. 

Eksempelvis er Silkeborg i store problemer i bunden, fordi holdet ligger på den 14. plads, der gør det tæt på umuligt at redde sig, hvis man ender der, når grundspillet slutter. Samtidig er der hård kamp om ottendepladsen, der giver retten til at vælge pulje i gruppespillet og dermed slippe længere væk fra holdene, der skal kæmpe om Superliga-eksistensen.

Netop fordelingen af de to puljer i grundspillet finder også sted på søndag. Afviklingen af alle Superliga-kampe er klokken 17.00, umiddelbart derefter vil man på tv kunne se holdene vælge sig ind i de to puljer. De to tv-rettighedshavere - Nent og Discovery - ventes begge at vise puljeinddelingen.

- Der kommer nok en reklamepause efter kampene, og så er det planen, at man kører på med valgene. Fra de forskellige stadions skal klubberne melde det ind - det er vi gang med at lave aftaler om, siger Peter Ebbesen, turneringschef i Divisionsforeningen, til tipsbladet.dk.

Læs også:Ny direktør på plads i Fremad Amager: Præsenterer Allan Ravn

I år ligner det dog, at der kun skal stilles om til to sportschefer. Forklaringen er, at nummer 11 og 14 placeres på forhånd i pulje 1, mens 12 og 13 ender i pulje 2. I eksemplet nederst i artiklen kan du se, hvordan det ser ud med den aktuelle stilling. 

Derefter vil Superligaens nummer syv - Randers FC - vælge pulje, og al logik siger, at Randers vælger pulje 2, fordi holdet derved vil være længere væk fra tredjepladsen, end hvis man valgte pulje 1. Det samme gør sig gældende for nummer otte - aktuelt Lyngby Boldklub. Af samme årsag vil der heller ikke være behov for, at AC Horsens vælger pulje, da der kun er pulje 1 tilbage at vælge.

Derfor er der altså også meget at spille for -  Lyngby, AC Horsens og OB kan alle nå ottendepladsen. Aktuelt er Lyngby og Horsens med 31 point et enkelt point foran OB, der ligger nummer 10.

Lyngby møder Hobro ude, Horsens har Brøndby hjemme, og OB er hjemme mod Esbjerg i sidste runde.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Tandløse guldfavoritter

I gruppespillet spiller man ude og hjemme mod de andre hold i puljen. Det vil sige, at alle hold spiller seks kampe. Top to går videre til spillet om en plads i Europa, mens de to treere skal mødes i en direkte duel om én plads i næste sæsons Superliga. Der spilles ude og hjemme. De to nederste hold i puljerne rykker ud.

   

Pulje 1
1. 
2. 
-----------------------------------
3. SønderjyskE: 26 point
-----------------------------------
4. Silkeborg IF: 15 point

Pulje 2
1. 
2. 
-----------------------------------
3. Hobro IK: 22 point
-----------------------------------
4. Esbjerg fB: 18 point

Læs også:Horsens har alt at spille for: Sjov kamp mod Brøndby

Læs også:Optakt: Brøndby IF - SønderjyskE

Læs også:Afbud på stribe: SønderjyskE mangler et halvt hold mod Brøndby