• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Det lærte vi af Superligaen: Tandløse guldfavoritter

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superligaen er tilbage, og her er, hvad vi indtil videre har lært af dansk fodbolds bedste række.

Af Kenneth Jensen

Efter næsten tre måneder er dansk topfodbold tilbage.

AGF og Randers var i aktion to gange, mens resten af holdene har spillet en enkelt gang. Brøndby og SønderjyskE skal i aktion tirsdag aften.

FC København hentede ind på topholdet FC Midtjylland, presset på Jakob Michelsen vokser, og så er Silkeborg tæt på at få dødsstødet i bunden af rækken.

Her er, hvad vi lærte af Superligaen:

Midtjylland var tandløse efter coronapausen

Superligaens suveræne tophold skuffede fælt hjemme mod AC Horsens mandag. Selv om Horsens har haft hjemsendt spillerne i stort set hele coronapausen og ikke har spillet testkamp, mens FCM har trænet videre og slog AaB 3-0, var det Horsens, der mandag vandt 1-0 over et forholdsvis tandløst FC Midtjylland-hold. Tilmed i Herning, hvor lokale sad i biler ude på parkeringspladsen og så skuffelsen.

Kampen viste et FC Midtjylland-hold uden ideer offensivt. Mod et fysisk stærkt AC Horsens-hold var det dødbolde og indlæg, som FC Midtjylland satsede på, men holdet formåede ikke spille sig frem til mange chancer mod et velspillende og hårdtkæmpende Horsens-hold. Med nederlaget er der nu ni point ned til FCK, der vandt 3-1 i Lyngby, og FC Midtjylland gæster næste gang FC Nordsjælland. Taber man også her, inviterer man i den grad FC København ind i guldkampen.

Læs også:AGF-back lettet over top 6: Der har været mange skeptikere

Presset stiger på Jakob Michelsen

For 10. Superliga-kamp i streg gik OB fra banen uden at vinde, og nederlaget på 0-1 til AGF øger presset på træner Jakob Michelsen. Godt nok har OB's sportschef, Michael Hemmingsen, fredet cheftræneren, men er der noget, der er sikkert i fodbold, er det, at der ikke er nogen sikkerhed.

Jakob Michelsen er presset. Det vedkender han også selv. Isoleret set var det en godkendt OB-præstation i Aarhus, men når man ligger summen af de sidste 10 kampe sammen, giver det bare fire OB-point.

Det ville være underligt at fyre cheftræneren så tidligt efter en lang pause, men kaster næste opgør mod rækkens nummer 13, Esbjerg, ikke noget af sig for OB, blinker advarselslamperne på sportschefens kontor. OB er i en position lige nu, hvor man er en del af spillet om nedrykning.

Silkeborg er tæt på at få dødsstødet

Kent Nielsen har allerede sagt, at man fokuserer på det, man kan kontrollere, nemlig egne kampe, men man forstår alligevel, hvis Silkeborg-holdet jublede, da AaB sidst i opgøret mod Esbjerg søndag aften fik udlignet til 1-1. Det betyder nemlig, at SIF fortsat har muligheden for at komme væk fra sidstepladsen, inden holdene går i gang med slutspillet.

Det kræver dog, at SIF slår SønderjyskE på udebane i sidste runde, og samtidig skal Esbjerg tabe i Odense. Problemet for SIF er flere ting, foruden at man selv skal vinde: Dels har OB ikke vundet i 10 Superliga-kampe i streg, dels skal SIF hente fire mål ind på EfB, hvis man skal overhale vestjyderne i stillingen. Hvis SIF vinder 2-0, og EfB taber 0-2, vil det være Lars Olsens Esbjerg, der ender sidst i grundspillet.

Læs også:Optakt: Brøndby IF - SønderjyskE

Og hvorfor er det nu også så vigtigt, hvem der ender sidst i grundspillet? Jo, det har noget at gøre med, at nummer 14 ender i samme pulje i gruppespillet som nummer 11, mens 12 og 13 ender i den anden pulje. Aktuelt er der 11 point mellem SønderjyskE på 11. pladsen og SIF på 14. pladsen. Med 18 point at spille om i grundspillet bliver det derfor tæt på umuligt at redde sig for det hold, der ender sidst.

To hold rykker direkte ud af Superligaen efter 32 kampe, mens de to treere i gruppespillet spiller ude og hjemme om en enkelt nedrykningsplads.

Top seks er afgjort

FC Midtjylland, FC København, AGF, FC Nordsjælland og Brøndby har sikret sig en plads i top seks, og også AaB ligger lunt til en plads blandt de seks bedste. For at AaB skal misse pladsen i mesterskabsspillet, skal Randers FC vinde i Parken, men AaB skal tabe hjemme til AGF. Samtidig skal kronjyderne hente syv mål på AaB på målscoren.

Dermed er top seks altså sat, og nu er kampen om medaljer sat i gang. FCM ligger til guld, og FCK til sølv. Kampen om bronze er dog mere åben. AGF har aktuelt fire point ned til FC Nordsjælland, mens Brøndby er fem point efter. BIF har dog en kamp i hånden.

FC Nordsjælland er lige nu Superligaens mest formstærke hold med 13 af 15 mulige point siden vinterpausen.

Læs også:AGF-træner om målhelte: De har sms'et mig i et halvt år

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:David Nielsen udpeger FCN som bronzefavorit

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020