Video : Tipsbladet
Superliga

AC Horsens satser på ungdommen: Skal udgøre 25 procent af truppen

Om fem år skal 25 procent af førsteholdstruppen i AC Horsens udgøres af egenudviklede spillere. Det er målsætningen i klubben.

AC Horsens har gang i en stærk sæson, hvor de sluttede som nummer otte i Superligaens grundspil, mens de også nåede hele vejen til semifinalen af pokalturneringen. For at sikre succes i de kommende år, har Den Gule Fare også haft stort fokus på at udvikle spillere af egen avl, og de skal i fremtiden udgøre en stor del af førsteholdstruppen i klubben.

Sådan siger direktør Kristian Nielsen til Horsens Folkeblad.

Læs også:FIFA: Transfervinduer kan åbne før sæsonens afslutning

- Vi har lavet en målsætning, der siger, at vi skal have 25 procent af truppen af egne spillere i 2025, og 20 procent af spilletiden skal spilles af spillere af egen avl, siger Kristian Nielsen, direktør i AC Horsens, til Horsens Folkeblad.

AC Horsens har allerede gjort store fremskridt på talentområdet og skrev i maj historie, da de fik tre ud af fem stjerner og den 13. højeste score i DBU’s licenssystem. Det sikrer klubben en plads i ligaen for U15-, U17- samt U19-ligaerne, hvilket de aldrig har haft før.

Læs også:Optakt: Hobro IK - AC Horsens

- Det er en fantastisk dag for AC Horsens og vores akademi, hvor der er blevet arbejdet hårdt, målrettet og seriøst med den strategi, der blev lagt for Akademiet i 2017, sagde Kristian Nielsen til klubbens hjemmeside dengang.

På førsteholdet har cheftræner Bo Henriksen også givet unge Jeppe Kjær spilletid – senest mod Brøndby IF i Superligaen. Kjær blev den yngste spiller til at spille i Superligaen, da han debuterede i marts på sin 16. fødselsdag. 

Læs også:Superliga-spørgsmål: Er Troels Bech Esbjergs redningsmand?

Læs også:Optakt: AaB - FC Midtjylland

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Lyngby Boldklub