Video : Tipsbladet
Europa League

FCK-boss om Europa League-kamp: Vi er klar til 10.000 tilskuere

Står det til direktøren i selskabet bag FC København, kommer der op til 10.000 tilskuere i Parken, når og hvis Istanbul Basaksehir kommer på besøg.

FC København nåede lige nøjagtig at spille Europa League-kampen mod Istanbul Basaksehir på udebane, inden coronavirussen lagde al fodbold i dvale. Når returkampen skal spilles, er de danske mestre klar til at byde op til 10.000 tilskuere velkommen i Telia Parken, siger direktøren til DR.

UEFA har endnu ikke bekræftet, at FC København får lov til at afvikle kampen på sin normale hjemmebane. Lars Bo Jeppesen, administrerende direktør i Parken Sport & Entertainment, betragter dog sandsynligheden som "meget stor".

Læs også:FCK-boss tror på EL-brag i Parken - med tilskuere

- Jeg tænker, at så vil vi gerne have så mange tilskuere som muligt i Parken. Vi er klar til at have op imod 10.000 tilskuere delt op sundhedsmæssigt forsvarligt, hvis vi får lov. For det at have fans’ opbakning i sådan en kamp kan være altafgørende, siger Lars Bo Jeppesen til DR.

Istanbul Basaksehir vandt det første opgør 1-0. Den samlede vinder går videre til kvartfinalerne, som sammen med semifinaler og finale afvikles fra 10. til 21. august i fire forskellige tyske byer: Köln, Duisburg, Düsseldorf og Gelsenkirchen.

Læs også:Solbakken: Unfair ikke at få hjemmekamp mod Basaksehir

Det er endnu uklart, hvor og hvordan returkampene skal spilles. UEFA skal vurdere rejse- og karantæneregler i de pågældende lande og vil i løbet af de kommende uger beslutte, om FCK får hjemembane, eller om opgøret også skal spilles på neutral bane i Tyskland.

Regeringen løftede i dag nogle af Danmarks rejserestriktioner, således at de fleste EU-lande fra 27. juni er åbne rejser til og fra. Tyrkiet, hvor Istanbul Basaksehir har hjemme, er dog ikke et EU-land.

Læs også:Nyt Europa League-format: FCK kan ende i Tyskland

Læs også:FCK-boss forventer: Europæisk skæbnekamp bliver spillet i Parken

Læs også:Jonas Wind træner igen i FCK: Kun jeg ved, hvornår jeg er klar