Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland vil have glemt bulgarer retur: Han har gjort det rigtig fint

Det kan godt være, det meste af Danmark har glemt bulgarsk midtbanespiller, som FCM har udlejet. Men det har Superligaens tophold ikke. Han kan få muligheden for at vise sig frem i opstarten til den kommende sæson.

Der skulle lejeophold til, før australske Awer Mabil fik sit gennembrud på førsteholdet i FC Midtjylland, og der skulle også et lejeophold til for Mikael Anderson, før han fik sat sig på en plads på holdet i klubben fra Ikast og Herning.

Og senere denne sommer kan de to få selskab i klubben af spillere, der måtte igennem et lejeophold i udlandet, før de for alvor slog igennem på førsteholdet i FC Midtjylland.

I hvert fald har FC Midtjylland tanker om at se nogle spillere an, der denne sommer vender tilbage fra lejeophold. Og navnligt Bozhidar Kraevs udvikling er interessant.

Det fortæller administrerende direktør Claus Steinlein.

Læs også:AGF er plaget af skader før fredagens Superliga-opgør

- Jeg kunne godt forestille mig, at vi henter et par af de udlejede spillere tilbage, og at de er blandt de nye, der bliver tilknyttet førsteholdstruppen. Det kunne for eksempel være Bozhidar Kraev, der, sagt på godt jysk, har gjort det rigtig fint på udlån i Gil Vicente i Portugal (fem mål i 25 kampe som starter i bedste række).

- Jeg kunne sagtens se, at han er en af de spillere, der ligesom Awer Mabil og Mikael Anderson før ham kommer tilbage fra udlån og får sit gennembrud i FC Midtjylland. Når man bliver udlejet i FC Midtjylland, er det, fordi vi både håber og tror på, at man kan blive klar til at spille for vores førstehold, siger Claus Steinlein til tipsbladet.dk.

Bozhidar Kraev har været udlejet i et år nu. Inden han blev sendt på leje, var han omkring førsteholdet uden for alvor at få sit gennembrud.

Bulgaren, der allerede har ni landskampe på cv'et, har fortsat to år igen af aftalen med FC Midtjylland.

Læs også:FCM-profil rygtes til Porto: Modsat andre er vi ikke tvunget til at sælge

Det var tilbage i 2017, at topholdet hentede den nu 23-årige offensivspiller i Levski Sofia.

Udover Kraev vender spillere som Ayo Simon Okosun, Søren Reese og Junior Brumado tilbgae fra lejeaftaler, og FC Midtjylland har de senere år startet op med forholdsvis store trupper for at vurdere, om nogle af de tilbagevendte spillere har flyttet sig nok til at indgå på førsteholdet.

Awer Mabil var på leje i Esbjerg og Pacos Ferreira, inden han fik sit gennembrud i FC Midtjylland, mens Mikael Anderson var udlejet til Excelsior sidste sæson.

Læs også:Optakt: AGF - AaB

Læs også:Formand bekræfter: Åbner sag mod FC Midtjylland om homofobi

Læs også:Ny skade: FCK-angriber er ude i fire-seks uger