Video : Tipsbladet
Superliga

Efter forsøg: Der arbejdes mod fuld kapacitet i starten af næste sæson

Der bliver allerede i denne sæson mulighed for, at flere kampe kan overværes af mere end 500 tilskuere.

AC Horsens- Randers FC, Brøndby IF-FC København og Lyngby-OB var de tre kampe, der af myndighederne var blevet udvalgt til at være en del af regeringens forsøg, hvor flere end 500 mennesker fik adgang til stadion, og kampene er der nu blevet evalueret på.

I evalueringen kommer det til udtryk, at dansk professionel fodbold er i stand til at håndtere kravene, der følger med ved at have flere tilskuere på stadion, og det betyder, at der åbnes for flere end 500 mennesker til andre kampe allerede i denne sæson.

Det oplyser Divisionsforeningen, DBU og DIF i en pressemeddelse.

Læs også:Hylder kæmpe midtjysk profil: Det har været længe undervejs

Divisionsforeningen, DBU og DIF arbejder sågar hen mod, at man kan komme tæt på normal tilskuerkapacitet i starten af den kommende sæson.

- Vi er enormt glade for forløbet omkring testkampe og evaluering. Det har været et fantastisk samarbejde, og vi mener, forløbet har vist, at vi er i stand til at eksekvere som aftalt. Vi kan sektionere, identificere og sikre smitteopsporing på et meget højt niveau i en kontrolleret tilskuerrejse.

- Derfor er vi overbeviste om, at vi forsvarligt kan øge tilskuerkapaciteten yderligere – og målet er at komme tilbage på noget, som er tæt på normal tilskuerkapacitet med starten af den kommende sæson, lyder det fra de tre direktører i henholdsvis Divisionsforeningen, DBU og DIF – Claus Thomsen, Jakob Jensen og Morten Mølholm Hansen.

Planen for at skrue yderligere op for tilskuerkapaciteten henover sommeren indebærer blandt andet følgende tiltag:

Læs også:Avis: Brøndby-svensker var tæt på FC Nordsjælland

- Gennemført kontrolleret og styret tilskuerrejse i adskilte sektioner sikrer smitteforebyggelse og smitteopsporing på et niveau, som ingen andrearrangører tilbyder i øjeblikket.

- Smitteopsporing sikres gennem kontaktinformationer på alle personer på stadion, således at der kan ske hurtig og effektiv opsporing inden for en given sektion.

- Siddende tilskuere med afstandskrav på 1 meter i sektioner/enkeltsale med maksimalt 500 tilskuere.

Læs også:Uheldig Hobro-spiller klar igen: Nu håber jeg bare, at det holder

Læs også:OB-talent døjer med skade: Håber at være klar efter sommerferien

Læs også:Bedst og værst: 16-årig indskifter viste sig flot frem for AC Horsens