Video : Tipsbladet
Superliga

Ny Guldminen-leder skal skabe Ballon d'Or-vinder: Har det godt med pres

Bjørn Holm har siddet i jobbet i et par uger, og han er vild med at arbejde med den høje overligger, som FC Midtjylland har, når de vil bruge friskolen Guldminen til at danne en Ballon d'Or-vinder.

Friskolen Guldminen, som er skabt i et samarbejde mellem ISI, FCM og Herning-Ikast Håndbold har store forhåbninger, og for fodboldklubbens vedkommende er det blevet slået fast, at man vil udvikle en spiller, som vinder Ballon d'Or.

Det skal Bjørn Holm, som netop er begyndt på jobbet i Ikast som leder af fodboldafdelingen, og han fortæller i et interview med Ikast-BrandeNyt, at han ikke har noget imod at have en ambitiøs målsætning, men han glæder sig også over, at det først er om 20-30 år, at vinderen af guldbolden skal præsenteres.

Læs også:FCM ansætter ny leder: Skal være med til at udvikle Ballon d'Or-vinder

- Jeg synes, det er fedt at arbejde med en overligger, som er høj. Jeg har altid haft det godt med pres i forhold til at skulle præstere og levere på nogle mål. Men vi har trods alt også givet os selv lidt af en tidshorisont at arbejde med, lyder det med et smil fra Bjørn Holm.

Endvidere peger han på, at planen er at skabe en atlet, som har et bredere fundament at stå på, og selvom det selvfølgelig bliver med rigtig meget fodbold på dén linje, så skal det være atlenten, der er i fokus.

Læs også:Fynbo skal skabe Ballon d'Or-vinder i FCM: Børn kan mere end man tror

Før jobbet på Guldminen var han leder af fodboldakademiet hos Skolerne på Oure, og han afslører, at han allerede blev kontaktet af FCM for et år siden, men dengang var han ikke helt klar til at forlade Sydfyn. Men efter nogle besøg kunne han ikke sige nej.

Tilbage i 2005/06-sæsonen havde 40-årige Bjørn Holm sit første trænerjob, da han var assistent for den nuværende FC Nordsjælland-cheftræner Flemming Pedersen, og Guldmine-chefen beskriver ham som en inspirerende læremester.

Læs også:Erik Sviatchenko er Forårets Profil

Læs også:Steinlein: Succes kommer ikke ved at stå foran tv-kameraer

Læs også:FCM vil sende midtbanespiller fra klubbens overskudslager videre