Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-direktør om succesen: PC skal virkelig få bappet transferpriserne op

Det kommer ikke til at blive nogen økonomisk gevinst for AGF at spille europæisk fodbold, forudser Jacob Nielsen. Til gengæld kan klubbens succes gøre underværker for de priser, den kan sælge spillere for, mener han.

Det er kun lykkedes ét dansk hold i AGF's situation af komme i gruppespillet i hele Europa Leagues levetid. Direktør Jacob Nielsen anser da også sandsynligheden for at være minimal, så han forventer ingen europæisk pengeregn over Århus.

Onsdag kvalificerede AGF sig ellers til Europa for bare anden gang i dette årtusinde, men de store penge kommer først i gruppespillet. Nielsen ved fra sine år i Randers FC, at kvalifikationen ikke er nogen guldrandet forretning.

Om den økonomiske gulerod siger han:

- Det er ingenting. Det kan gå op i rejseudgifter; vi ved ikke, hvor vi skal hen. Vi kender ikke restriktionerne. Det er intet. Det modsvarer ikke det tab, vi har i dag på at kunne have haft fuldt stadion og alle de andre fem kampe i øvrigt. Så vi har tabt mere pr. kamp i slutspillet, end vi vinder ved hver kvalifikationsrunde, uanset hvem vi kommer til at møde. Så det kommer ikke til at batte noget overhovedet.

- Det er kun et gruppespil (der batter, red.), og der er så uendelig lille sandsynlighed for det, for vi skal gennem fire kvalifikationsrunder, hvor jeg vil formode, vi kun er seedet i den første.

Læs også:AGF-profil om Europa: Forventer vi har noget at gøre derude

Direktøren kan ikke engang se frem til nogle store indtægter ved at fylde stadion til en eller flere kvalifikationskampe. Dels skal der kun spilles ét opgør pr. runde, så måske skal AGF på udebane hele vejen igennem, dels forventer han, at opgørene bliver uden tilskuere.

- Jeg kan godt forstå det, for ellers kan vi simpelthen ikke nå at afvikle gruppespillet, og det er det, som UEFA har deres penge i. Så jeg kan næsten ikke se andre løsninger. Jeg synes, det er fornuftigt, siger Jacob Nielsen.

- Men jeg må også sige, at jeg under virkelig vores fans... Jeg ved, hvor meget det betyder for dem. Jeg har hørt om, da de var med på Dila Gori-turen, så jeg ved, hvor meget det betyder for vores fans og fankulturen. Uanset om vi spiller hjemme eller ude, tror jeg ikke, de kommer ind til kampen. Det er jo en virkelig ærgerlig situation, når man tænker på frekvensen af vores deltagelse i Europa de seneste 23 år. Det håber jeg, vi kan gøre lidt bedre i fremtiden.

Jacob Nielsen kalder det unfair, hvis der bliver lukket tilskuere ind, når kun det ene hold får hjemmebane.

- Det er én kamp, og det er ren lodtrækning. Så hvis dem, der får hjemmebane, samtidig også får lov til at få tilskuere, så er det endnu mere unfair, siger han.

- Men det er røvsygt.

Læs også:AGF-spillerne gik amok i omklædningsrummet: Det ligner, der er vandskade

De erfaringer, som dobbeltopgør ville have givet AGF'erne, ærgrer direktøren sig også over at gå glip af.

- I den tid, jeg var i Randers, nåede jeg faktisk at være med i 20 kampe. Det er trods alt en sjat. Det er spredt ud over en årrække, men det betyder noget. Og derfor er det ærgerligt, for det havde givet noget at spille dobbeltopgør. Det giver altså et eller andet, når man kommer ud at spille i Europa og finder ud af, at dommerne er tæt på lige så dårlige, som ham vi havde i dag, siger Nielsen med et grin.

- Det giver en eller anden modning, som havde været sund for truppen. Det er ærgerligt, at vi ikke kan være en del af det.

Til gengæld mener AGF-direktøren, at europæiske kampe kan gøre underværker for klubbens anseelse og dermed transferpriser.

- Ja, det vil jeg vurdere. Medalje, Europa-stempel, stemningen på stadion, når der sidder opkøbere. Det er jeg slet ikke i tvivl om, at det har en betydning. "PC" (sportschef Peter Christiansen, red.) skal virkelig få bappet de priser der godt op, siger Jacob Nielsen med et smil.

Læs også:Tingager irriteret over OB-kommentar: Hav respekt for din modstander

Læs også:AGF-chef om Ankersen-afsked: Thorsteinsson er en større pointspiller

Læs også:AGF-boss forklarer Bundu-fravalg: Det var blandt andet i respekt for Brøndby