Video : Tipsbladet
Europa League

Europa League: Marathon-uger kan vente FC København

FC København kan stå foran nogle meget travle uger, hvis det hele går op i en højere enhed for Ståle Solbakkens mandskab. Få overblikket her.

FC København møder onsdag Istanbul Basaksehir i returkampen i ottendedelsfinalen i Champions League, og kan løverne vende 0-1 fra det første opgør til samlet sejr, er holdet videre i Europas næstfineste klubturnering.

Og så venter der ellers nogle potentielt meget hårde uger.

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020

På grund af coronakrisen afgøres Europa League lige som Champions League på meget kort tid, og de resterende kampe skal alle spilles i Tyskland, hvor der vil være tale om enkeltopgør.

Hvis FC København besejrer Istanbul Basaksehir, skal holdet med al sandsynlighed møde mægtige Manchester United i kvartfinalen. Storklubben har en 5-0-sejr med fra det første opgør mod LASK, og den smider Ole Gunnar Solskjærs tropper naturligvis ikke. Et eventuelt opgør mellem FCK og Manchester United spilles allerede på mandag den 10. august på RheinEnergieStadion i Köln.

Læs også:Zeca inden Basaksehir: Vi vil skrive historie

Det bliver ikke en lang pause, FC København får, hvis holdet er så dygtige at slå Manchester United. Allerede en uge senere, mandag den 17. august, venter en eventuel semifinale mod det hold, der er tilbage af Olympiakos, Wolverhampton, Sevilla og AS Roma. Semifinalen spilles på Esprit Arena i Düsseldorf.

Sker det nærmest utænkelige, at FC København når hele vejen til finalen, skal der sættes kryds i kalenderen fredag den 21. august. Her spilles der Europa League-finale på RheinEnergieStadion i Köln, hvor FCK altså også spiller en eventuel kvartfinale.

Først og fremmest gælder det dog opgøret mod Istanbul Basaksehir. Der er kickoff i Telia Parken onsdag klokken 18.55 - læs optakt til kampen her. 

Læs også:Tidligere FCK-bosser: Rigtigt at skippe N'Doye

Læs også:Ståle Solbakken: Gjorde alt vi kunne for Dame N'Doye