Video : Tipsbladet
Superliga

Sisto på vippen til Superliga-premiere: Vi skal lige se ham på græsset

FCM-træner Brian Priske har ikke et klart svar på, om Pione Sisto kan få spilletid allerede på fredag.

Pione Sisto er tilbage i FC Midtjylland.

Den tidligere danske landsholdsspiller har været meget omtalt de seneste par uger, og han var tæt på at skifte til FC København, men det blev i sidste ende den danske mesterklub, der løb med Sistos signatur. 

Pione Sisto blev for fire år siden solgt fra FC Midtjylland til Celta Vigo, og det er i den spanske klub, at midtjyderne har hentet ham retur.

Læs også:Sisto-puslespillet: Her er seks muligheder for FC Midtjylland

- Vi har med en særlig case at gøre her, fordi det er en spiller, vi normalt ikke kan hente til klubben. Det kræver, at Pione også selv synes, det er en god ide for ham. Vi har kontakt med mange af vores tidligere FCM-drenge i udlandet og de danskere, vi gerne vil se tilbage i klubben på et eller andet tidspunkt. Nu blev det lidt tidligere med Pione, end vi havde turdet håbe på, så derfor har processen været lidt anderledes, siger cheftræner Brian Priske til tipsbladet.dk og tilføjer:

- På mange måder er det den samme spiller, men han er blevet klogere og har høstet mere erfaring. Jeg har set en del af hans kampe i Celta det seneste halve års tid, og det er en spiller, der har tilpasset sig den spanske liga. Jeg ser en god modenhed hos ham. Det er en anden type, der kommer hjem, og en anden person i forhold til spillet.

FC Midtjylland indleder Superligaen på fredag med et opgør mod SønderjyskE, men Brian Priske tør ikke spå om, hvorvidt Pione Sisto kan komme i aktion.

Læs også:Pione Sisto jubler: Et skifte til FC Midtjylland var mit største ønske

- I sidste handler det om, hvilken forfatning han kommer i. Jeg spiller altid med de bedste spillere, og det er dem, der leverer på træningsbanen og over tid. Sisto er en spiller med et exceptionelt højt niveau, men vi er lige nødt til at se ham på græsset. Fredag er jo tidligt, så det er svært at spå om. Jeg har haft en god snak med Pione, og vi er enige om, at han spiller, når han er klar til det, siger Priske, der ser en alsidig spiller i Sisto:

- Han kan dække kanter, og han kan dække 10'er-positionen. 

Pione Sisto har underskrevet en fireårig aftale med FC Midtjylland. 

Læs også:Afstemning: Hvem vinder Superligaen?

Læs også:FCM-chef: Vi vil hente spillere på Sistos niveau

Læs også:Se videoen: Pione Sisto er tilbage i FC Midtjylland-trøjen