Video : Tipsbladet
Superliga

VB-angriber før svær Superliga-sæson: Klubben har lært af tidligere

Angriber Kjartan Finnbogason skal sammen med Vejle Boldklub forsøge at redde livet i Superligaen. Det plejer klubben ikke at gøre, når den er oprykker, men denne sæson bliver det anderledes, forudser Finnbogason.

Der var voldsom dramatik, og Jesper Rask endte med at stå sit livs bedste kampe, da Hobro IK for lidt mere end et år siden sendte Vejle Boldklub ud af Superligaen. For fjerde gang i træk rykkede Vejle ud af rækken i sæsonen efter oprykningen.

Men i år skal det være anderledes. Og angriber Kjartan Finnbogason ser nogle tegn til, at den gamle danske fodobldmastodont denne gang slår rod i Superligaen.

- Vi var iskolde i sidste sæson, hvor der kun var én oprykker. Vi gik efter at vinde det hele, og det gjorde vi så i en sæson, der var underlig, ikke kun for os men for alle.

- Vi er blevet vant til at vinde, men vi ved også godt, at det ikke bliver det samme i Superligaen. Det kan vi ikke forvente. Vi skal ud og give den gas, for vi har ikke noget at tabe. Vi vil være underdog i langt de fleste kampe, siger Kjartan Finnbogason til tipsbladet.dk om udsigten til at spille Superliga med Vejle Boldklub.

Læs også:12 vilde Superliga-rekorder der ikke bliver slået foreløbigt

Han var selv med, da VB rykkede ud efter samlet nederlag til Hobro IK, og han var med til at sikre klubben oprykning i sidste sæson. Og han håber nu også på at være med til at sikre Vejle Boldklub en placering over nedrykningsstregen.

Og han mener, at holdet har gode muligheder, for klubben er blevet klogere i forhold til sidst.

- Da jeg kom til klubben (januar 2019, red.), var der måske nogle udenlandske spillere, der havde en anden tilgang til tingene. Klubben har lært af tidligere, og alle ved, hvad det handler om. Det er meget taktisk i Superligaen, så det gælder om at have det rigtige mindset til kampene, for det er ikke altid de dygtigste, der vinder, siger han og forklarer:

- Jeg var kommet til klubben få måneder før nedrykningen, og jeg kan se, hvordan det nu er et bedre hold og en bedre stamme. Det er stort set samme hold, der spillede i sidste sæson, og alle kender hinanden godt. Vi har fået lidt forstærkninger, så jeg synes, det ser godt ud. Men vi ved også, det bliver en svær sæson for alle hold, for der er nu kun 12 hold i Superligaen, og to rykker ud.

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvordan kommer VAR fra start i Danmark?

Det er især på arbejdsfronten, at Kjartan Finnbogason ser et styrket Vejle Boldklub.

- Vi har holdt fast i de spillere, vi fik før sidste sæson, og det er også vigtigt, at vi har spillere, der forstår kulturen. Samtidig har vi fået nogle eksotiske spillere. Det skal der være plads til, men de skal være klar til at arbejde, for er der bare én, der ikke gør det, taber vi. Den del arbejder vi på hver eneste dag, og det er også mig, anføreren og de rutinerede spillere, der skal være med til at sikre, at det sker, siger han.

På det personlige plan kommer Kjartan Finnbogason også styrket ind til Superliga-sæsonen. Han har meget på cv'et og deler gerne ud til de yngre spillere i Vejles trup.

- Jeg håber på at spille mange minutter, og så ved jeg også, at jeg skal være god i omklædningsrummet. Jeg har erfaring og ro og er en, de unge spillere kan læne sig op ad. Jeg har jo prøvet en del. Jeg er rykket op i Norge og er blevet topscorer, jeg er rykket op med Horsens, og jeg er rykket op med Vejle. Nu håber jeg, at vi kan blive i Superligaen, siger angriberen.

Den 34-årige islænding indleder på mandag Superliga-comebacket med sin klub, der gæster Aarhus og AGF. Der er kampstart 19.00.

Læs også:Færøerne festede til den lyse morgen i Aalborg efter triumf

Læs også:Alt om Randers FC: Ingen forstærkninger sætter bredden under pres

Læs også:Alt om Vejle Boldklub: Kan oprykkerne klare det benhårde selskab?