Video : Tipsbladet
Superliga

Ny Horsens-boss siger farvel: Min identitet nærmest er blevet EfB

Niels Erik Søndergård er netop tiltrådt som talent- og sportschef i AC Horsens efter næsten 40 år i Esbjerg fB.

Vi skal tilbage til 1982 for at finde Niels Erik Søndergårds debut på førsteholdet i Esbjerg fB. Siden har han stort set uafbrudt været tilknyttet klubben, men nu er det forbi, og han er blevet talent- og sportschef i AC Horsens. Det er ikke noget problem, selv om han selvfølgelig har sin mangeårige klub i hjertet, siger han til Ugeavisen Esbjerg.

Søndergård nåede både at være førsteholdsspiller, administrerende direktør, sportschef og til sidst ungdomselitechef i EfB. Men fredag havde han sidste arbejdsdag hos klubben, som han har tilbragt stort set hele sit voksenliv hos.

- Vi har lige spist frokost sammen på kontoret, hvor jeg sagde et par ord. Det er ikke nogen hemmelighed, at der var tårer i øjenkrogene. Det er jo kolleger, der har stået mig nær, nogle af dem har jeg selv været med til at ansætte, og nogle af dem har jeg været med til at oplære.

Læs også:Ny Horsens-boss hører allerede fra agenter: De putter den ind ad bagdøren

- Jeg har været så mange år i den her klub, at min identitet nærmest er blevet EfB. Derfor er det meget specielt. Det er et kapitel i min EfB tid, der stopper efter 40 år, siger Niels Erik Søndergård til Ugeavisen Esbjerg.

Han slår dog samtidig fast, at han selvfølgelig lægger sin indsats og loyalitet hos sin nye arbejdsgiver.

Søndergård forlod Esbjerg fB, efter klubben i sommer omrokerede ungdomsafdelingen. Hans stilling blev fjernet, og han takkede nej til tilbuddet om en ny stilling, der var mere administrativ og for langt fra det sportslige.

Læs også:Skuffet klublegende forlader Esbjerg efter 40 år: Det var eddermame tider

Allerede inden Søndergård tiltrådte i AC Horsens, væltede det ind med henvendelser, blandt andet fra agenter, der ville placere deres spillere.

- Jeg får mange lykønskninger, og dem, jeg tidligere har arbejdet sammen med, skriver. ”Fedt, velkommen i jobbet. Ser frem til nyt samarbejde. I øvrigt har jeg også den her spiller, du kan kigge på.” Så de får den puttet ind ad bagdøren, og sådan er det. Det er naturligt, fortalte Søndergård til tipsbladet.dk for et par uger siden.

Mens Niels Erik Søndergård er ny talent- og sportschef i Horsens, har Jonas Dal overtaget som cheftræner efter Bo Henriksen.

Læs også:Klublegende forlader Esbjerg fB efter omstruktureringer

Læs også:Officielt: Esbjerg-ikon ny sportschef i AC Horsens

Læs også:Alt om AC Horsens: Synker skibet, når kaptajnen er gået fra borde?