Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Lyngby Boldklub

Det kører i Champions League, men i Superligaen har FC Midtjylland fået en ringe start. Det skal der rettes op på lørdag, hvor mestrene får besøg af Lyngby.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 15.30
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmlbk #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
De danske mestre er allerede sikret et europæisk gruppespil, men om det skal være det største af det største, eller om man må nøjes med Europa League, giver de kommende kampe mod Slavia Prag svar på. FC Midtjylland vandt onsdag aften 3-0 over Young Boys, og dermed er man altså sikret et gruppespil.

Nu skifter fokus så for en stund til Superligaen, hvor FC Midtjylland åbnede med et skuffende resultat, da det endte med 0-2 ude mod SønderjyskE, og derfor er det en ekstremt vigtig kamp mod Lyngby.

Brian Priske er ikke en mand, der roterer meget i sin startopstilling, men det er spørgsmålet, om han ikke bør gøre det nu, hvor man lige kommer fra en hård kamp, og hvor der igen på tirsdag er brug for alle mand, når man gæster Slavia Prag.

Til opgøret mod Lyngby er Priske fortsat uden en skadet Kristian Riis, mens en række spillere sidder over. Både Joel Andersson, Erik Sviatchenko og Frank Onyeka spares, mens Ronnie Schwartz og Lasse Vibe heller ikke er med. -

Til gengæld er Rasmus Nicolaisen tilbage i truppen.

Lyngby Boldklub:
De kæmpede sig til et point i åbningsrunden mod nordjyderne AaB, og dermed kom Lyngby Boldklub resultatmæssigt fint fra start. 

Nu venter så en meget svær opgave for Christian Nielsens mandskab, der gæster Herning og de forsvarende mestre.

Læs også:Superligaens bedste: Sidste sæsons vinder kommer flyvende fra start

Nøglen for Lyngby, hvis man skal have et godt resultat, bliver at kunne stå godt defensivt mod FCM og stå imod de dødbolde, klubben fra Ikast og Herning kommer med. Samtidig skal man have scoret på de muligheder, man spiller sig frem til. Den sidste del lykkedes man ikke med mod AaB senest.

Til opgøret er Lyngby uden en langtidsskadet Adam Sørensen. Heller ikke Patrick Da Silva er med. Victor Torp har Lyngby lejet i Midtjylland, men han er ikke udtaget til kampen. 

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
Lyngby Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland(4-2-3-1): Hansen - Cools, James, Scholz, Paulinho - Cajuste, Madsen - Dreyer, Evander, Mabil - Kaba

Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Fosgaard, Geertsen, Winther, Hamalainen - Hebo, Enghardt, Jakobsen - Nielsen, Gytkjær, Thellufsen

Profilen:
Thomas Mikkelsen stod en af sine bedste kampe for Lyngby, da han reddede alt mod AaB. Han lader altså til at være i forrygende form til at starte sæsonen på. Det får han også brug for mod FCM, hvis LBK skal have noget med hjem. 

Vidste du, at..:
Anders Dreyer socrede sit første mål som FC Midtjylland-spiller, da han fik sin debut for klubben den 17. februar mod netop Lyngby. Her vandt FCM med 2-0. Dreyer har udviklet sig til en enormt vigtig spiller for FC Midtjylland, og det er en særlig god egenskab, at han sjældent spiller dårlige kampe.

Læs også:FCM-træner om Slavia Prag: Jeg ved, vi har kvaliteterne

Dom:
Hvis Brian Priske roterer lidt i startopstillingen, kan det få betydning for FC Midtjylland, der går ind til kampen som storfavorit. De danske mestre har behov for alle tre point, men har også brug for at hvile spillere.

FCM har brug for, at man kan stole på bredden, for i en sæson, hvor man er sikret et europæisk gruppespil, er der behov for alle mand, og spillerne skal have vist, at de er gode nok til at spille, når der er brug for dem.

Det tror vi også, de gør lørdag. FC Midtjylland vinder kampen med 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Superliga powerranking: Kan BIF, AGF og OB holde sig over FC-klubberne?

Læs også:FCM-målmand om gruppespil: Man kan se tilbage på det, når man stopper

Læs også:Afstemning: Kommer FC Midtjylland i Champions League-gruppespillet?