Video : Tipsbladet
Superliga

Ny FCK-spiller foran sit første derby: Virker som en fascinerende kamp

FC Københavns Marios Oikonomou er klar til sit første derby mod Brøndby IF. Grækeren har hørt om masse om den danske klassiker.

Det er godt to uger siden, at FC København præsenterede Marios Oikonomou som ny spiller, og den græske midtstopper spillede et kvarter i Superliga-premieren mod OB. Det var en stor kamp for løverne. Den næste bliver meget større.

Søndag møder FC København arvefjenderne fra Brøndby IF i Parken, og det er første gang i knap 25 år, at de to rivaler tørner sammen så tidligt på sæsonen.

Dermed får Marios Oikonomou syn for, hvad den største klubkamp på dansk grund er for en størrelse, og han glæder sig.

Læs også:Optakt: FC København - Brøndby IF

- Jeg har hørt en hel masse om kampen, og jeg er meget trist over, at vi ikke har alle fansene med os, men hvis det er bedst for alle under den nuværende situation, må det være sådan, siger Marios Oikonomou til tipsbladet.dk.

Han fortæller, at han intet ved om Brøndby IF, så han har brugt ugen op til derbyet på at blive klædt så godt på som muligt.

- Jeg har set en masse video, og jeg kan sagtens fornemme, at det er en meget stor kamp. Det går hårdt for sig, når de to hold møder hinanden, og jeg synes, det virker som en fascinerende kamp. Det bliver vanskeligt, men vi er klar, siger grækeren og tilføjer:

Læs også:FCK kan møde kroater eller ukrainere i Europa League-playoff

- Jeg ved, at det er et stort derby, og at det er en kamp, de to klubber og fansene glæder sig til hele året. Der er en stor rivalisering, og det er selve hjertet af fodbolden. De store klubber skal være rivaler, og det er med til at motivere dig som spiller.

Marios Oikonomou fastslår, at han er klar til at starte inde for første gang for FC København, hvis Ståle Solbakken peger på ham.

- Jeg er i fysisk god form, men jeg mangler måske lidt i forhold til de interne aftaler på holdet. Det skal nok komme, og jeg er klar til at spille, lyder det fra forsvarsspilleren.

Der er kampstart mellem FC København og Brøndby IF klokken 14.00. 

Læs også:Rosted skal stoppe Kamil Wilczek: Det bliver specielt

Læs også:Viktor Fischer før derby: Skal stadig bevise os i Superligaen

Læs også:Rasmus Falk roser Kamil Wilczek: Han vil FCK-projektet