Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-træner vil rotere: Skal ramme en balancegang

Brian Priske understreger vigtigheden af at finde en balancegang mellem rotation og kontinuitet.

FC Midtjylland kan se frem til et travlt efterår, hvor de både skal spille i Europa og i Superligaen, og det kræver rotation i truppen, understreger cheftræner Brian Priske over for Herning Folkeblad.

I midtugen besejrede FC Midtjylland således Young Boys i Champions League-kvalifikationen, og tirsdag skal de spille en vigtig kamp mod Slavia Prag, hvor de skal forsøge at tage endnu et skridt mod gruppespillet i Champions League. Før venter dog et møde med Lyngby Boldklub i Superligaen.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Lyngby Boldklub

Her skal cheftræneren forsøge at finde den rette balance mellem at spare spillere og sikre kontinuitet på holdet.

- Vi skal bruge vores bredde, men jeg vil også gerne have, at vi fastholder en rytme i holdet. Det er en balancegang, som vi skal ramme, siger Brian Priske til Herning Folkeblad.

Læs også:Ragnar Sigurdsson vil spille mod Brøndby: De sygeste kampe i mit liv

Der vil som minimum være tre nye i startopstillingen i forhold til sejren over Young Boys i midtugen. Erik Sviatchenko, Joel Andersson og Frank Onyeka er nemlig ikke med i truppen til Superliga-kampen mod Lyngby.

Rotation i truppen vil blive et emne for FC Midtjylland i størstedelen af efteråret, da sejren i midtugen sikrede, at de skal spille i et europæisk gruppespil. Hvis de ryger ud af Champions League-kvalifikationen til Slavia Prag, skal de nemlig spille gruppespil i Europa League. 

Læs også:Solbakken før derby: Brøndby vil altid være vores vigtigste modstander

Læs også:Kollegerne udpeger Sviatchenko som Årets Profil i Superligaen

Læs også:Superliga-spørgsmål: Kan nogen overhovedet lide Wilczek på søndag?