Video : Tipsbladet
Superliga

SønderjyskE var tæt på europæisk succes i 2016: Husker det med glæde

Den danske klub skal i aften i aktion mod Viktoria Plzen i Europa League, og det er første gang i Europa, efter man i 2016 var meget tæt på at komme i gruppespillet.

Der venter SønderjyskE en svær kamp, når holdet torsdag aften gæster Tjekkiet og Viktoria Plzen, men de håber selvsagt på at skabe overraskelsen og komme videre til sidste runde af Europa League-kvalifikationen.

For fire år siden var klubben tæt på at komme i et europæisk gruppespil, men man røg efter et nederlag på 2-3 mod Sparta Prag på en scoring fem minutter før tid.

Læs også:Optakt: Viktoria Plzen - SønderjyskE

Man skal jo rejse sig ved det træ, man er faldet, så SønderjyskE er igen draget til Tjekkiet, hvor modstanderen nu er Viktoria Plzen. Flere spillere som Marc Dal Hende og Pierre Kanstrup var også med dengang for fire år siden, og sidstnævnte har kampen mod Sparta Prag frisk i erindringen. 

- Jeg husker det godt. Jeg kan endda huske det meget klart, men jeg har fordøjet det og lagt det væk. Når jeg nu tænker tilbage, gør jeg det med mere glæde end sorg, siger Pierre Kanstrup i et interview med Der Nordschleswiger og forklarer:

Læs også:SønderjyskE-chef vil i gruppespillet: Kommer til at satse alt, vi har

- For os som hold var hele Europa Cup-eventyret en stor oplevelse, og vejen derhen var fantastisk. Det er uhørt, at en klub på størrelse med SønderjyskE kan komme så langt og føre 2-0 ude mod Sparta Prag. Det sidste kvarter var ikke så sjovt, men pointen er, at mine minder fra Europa Cup-eventyret er positiv.

Der er kampstart klokken 18.00 i Plzen torsdag aften, og kan SønderjyskE komme videre fra kampen, venter der et opgør mod vinderen af Hapoel Beer-Sheva og Motherwell. SønderjyskE er også på udebane i den sidste kvalifikationsrunde, hvis holdet kommer så langt.

Læs også:Optakt: FC København - Piast Gliwice

Læs også:Tidligere Superliga-spiller advarer mod Slavia: Selv Barca var imponeret

Læs også:Amerikansk investor køber SønderjyskE Fodbold