Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby måtte pille banner ned midt under kamp: Hyldede afdød nynazist

Et banner til minde om en for nylig afdød Brøndby-fan fik kun lov til at hænge fremme i de første 17 minutter af kampen mod AC Horsens. Da fandt klubben ud af, at den afdøde var kendt i det nazistiske miljø i Danmark og dømt kriminel.

Hvis man så det første kvarter af Brøndby IF's kamp mod AC Horsens, kunne man ikke undgå at lægge mærke til banneret bag det ene mål. Det blev pillet ned igen efter 17 minutter, da hjemmeholdet fandt ud af, at det var rettet mod en dansk nazist, skriver Politiken.

"Hvil i fred Baldur", stod der på banneret. Det omhandlede Morten Baldur Karrebæk Pust, der blev hyldet som afdød Brøndby-fan, men som også har en lang fortid i det nazistiske miljø i Danmark bag sig.

Ifølge det venstreorienterede researchkollektiv Redox var han aktiv i nazipartiet Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse i 90'erne, mens han også har været en del af hooliganmiljøet i Brøndby.

Læs også:Brøndby-anfører trods sejr: Ikke det kønneste fodbold, vi spiller

Morten Baldur Karrebæk Pust er desuden idømt ti måneders fængsel for at have påkørt en dreng med indvandrerbaggrund, ligesom han har andre domme bag sig. Ved sin død var han efterlyst for et hjemmerøveri i en sag, hvor to andre er idømt henholdsvis 15 og 18 måneders fængsel.

Han omtalte desuden Anders Breivik som "endelig et ordentligt menneske" efter terrorangrebet på Utøya i 2011, hvor 77 mennesker mistede livet.


Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Fra Brøndby IF's side lyder det, at klubben ikke var klar over, hvilken Baldur banneret var rettet mod. Fans beder jævnligt om lov til at mindes afdøde medfans, så det var først i løbet af kampen, at klubben blev opmærksom på, hvem han var.

- Kort efter at kampen er startet, bliver vi opmærksomme på de nærmere omstændigheder omkring den afdøde person, hvorefter vores stadionpersonale straks påbegynder nedtagningen af banneret. Som klub er det ikke noget, vi på nogen måde kan associere os selv med, og vi tager stærkt afstand fra det, skriver Christian Schultz, kommunikationschef i Brøndby, til Politiken.

Læs også:Horsens-back efter nyt nederlag: Kendetegnende for sæsonstarten

Banneret nåede at hænge på Sydsiden, hvor klubbens mest stemningsskabende fans normalt står, i de første 17 minutter af kampens mod AC Horsens, inden kontrollører pillede det ned.

Schultz tilføjer, at man fremover vil stramme op på retningslinjerne, når klubben modtager lignende forespørgsler om banneret fremover.

Læs også:Bedst og værst: Brøndby-talent med klassemål i sejr
Læs også:LIVE: Sådan gik det, da Brøndby IF tog imod AC Horsens
Læs også:Lindstrøm vil gøre som Agger og skaffe Brøndby "millioner i kassen"