Video : Tipsbladet
Superliga

Hjalte Bo: Ingen træner får samme betydning for FCK, som Ståle har haft

Hjalte Bo Nørregaard tvivler stærkt på, at man igen kommer til at se en FC København-træner få samme betydning for klubben, som Ståle Solbakken har haft det.

Ståle Solbakken er fortid i FC København, og det betyder, at Hjalte Bo Nørregaard er blevet indsat som midlertidig cheftræner for klubbens førstehold.

Den tidligere midtbanespiller kommer fra en rolle som cheftræner for U19-mandskabet i FCK, og han havde svært ved at forstå det, da klubben tilbød ham at overtage ansvaret for førsteholdet for en stund.

- Så bliver man vældig overrasket. Den havde man selvfølgelig ikke lige set komme, og det er jo under triste omstændigheder. Man kan stadig mærke Ståles aura, og jeg har selv spillet under ham, så det er selvfølgelig specielt. Men når klubben spørger, om man vil træde til og hjælpe, siger man selvfølgelig ja.

Læs også:Tipsbladets chefredaktør om Ståle-fyring: En bemærkelsesværdig timing

Hovedstadsklubben er nu sendt på jagt efter en ny cheftræner, og Nørregaard tvivler på, at man på noget tidspunkt finder en, der bliver lige så afgørende for klubben, som Ståle Solbakken har været det.

- Det, Ståle har præsteret, og hvordan han har været med til at bygge klubben op til det, den er i dag, er jo fantastisk, og jeg tror ikke, at der igen kommer en træner, som får samme betydning for FC København, som han har haft. Det siger jo sig selv.

Den midlertidige FCK-chef spillede selv under Solbakken, mens han stadig var aktiv, og han har hentet masser af inspiration fra nordmandens måde at gøre tingene på. Der kan dog være udsigt til, at der bliver større fokus på spillet med bolden.

Læs også:Fodbolddanmark reagerer på Solbakken-fyring: "Han var jo nærmest FCK"

- Det er klart, at et stærkt, defensivt udtryk er vigtigt, men samtidig vil jeg rigtig gerne have bolden og diktere spillet og prøve at se, om man kan dominere på den måde. Det er nogle af de ting, jeg gerne vil se spillerne udfolde.

Bestyrelsesformand Bo Rygaard fortalte tidligere lørdag, at man ikke endnu ikke har kigget efter en afløser for Ståle Solbakken. Og selv om det kan give Hjalte Bo Nørregaard en rum tid til at bevise, at han skal fastansættes, har den 39-årige træner ingen tanker gjort sig om netop dette.

- Lige nu er det, hvad det er. Jeg tager en dag ad gangen, og så arbejder vi allesammen benhårdt for at få det her kollektiv til at fungere hurtigst muligt igen. 

Hjalte Bo Nørregaard startede sin trænerkarriere som assistent for U17-holdet i FC København i 2016. Han har været træner for U19-mandskabet siden 2018.

Læs også:Norsk landstræner om Solbakken-spekulationer: Det er naturligt

Læs også:FCK kan få ny spillestil: Skal have anden tilgang med bolden

Læs også:Ankersen om Ståle-fyring: Ingen er større end klubben