Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Lyngby BK - OB

To hold, der ikke er kommet specielt godt fra start i denne sæson, mødes i Lyngby i en yderst vigtig kamp.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #lbkob #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:
De var foran senest i Vejle, men nok engang endte Lyngby Boldklub med et nederlag på udebane. I denne sæson har man tabt alle tre udekampe, og i sidste sæson fik man bare syv point ud af 16 udekampe i grundspillet og gruppespillet.

Det var altså på hjemmebane, at Lyngby Boldklub i sidste sæson hentede nok point til at sikre en overlevelse, og det er der, pilen peger igen i denne sæson, hvor man kan fremvise to point efter to hjemmekampe. 

Med to nedrykkere i en liga med bare 12 hold er det altså vitalt at få skrabet en masse point sammen, også fordi der denne gang ikke kommer knald eller fald-kampe til sidst. For Lyngby lader det til, at det igen er på egen bane, man skal vise klassen.

Klubben er til opgøret uden André Riel, der fortsat sidder i karantæne. Marcel Rømer så rødt mod Vejle og misser også derfor opgøret mod OB. Det samme gør Frederik Winther og Frederik Gytkjær, der er ude med skader. Ude er også Christian "Greko" Jakobsen.

OB:
Fynboerne var foran i Herning i lørdags, men kunne ikke holde den føring og endte med at tabe 1-3. Efter opgøret måtte cheftræner Jakob Michelsen konstatere, at det nederlag var ganske fortjent.

Odense-klubben har haft et svært startprogram med kampe mod FC København, FC Nordsjælland, AGF, Vejle Boldklub og FC Midtjylland, og selv om Lyngby ligger næstsidst i Superligaen, er en udekamp mod LBK på ingen måde nem.

Læs også:Kulturministeren fastslår: Der kommer ikke flere tilskuere på stadion

Jakob Michelsens hold har hentet fire point indtil videre i sæsonen, og hvis man skal holde snor i top seks tidligt i denne sæson, er der behov for en sejr.

Til opgøret er cheftræneren uden langtidsskadede Mart Lieder, mens Issam Jebali er i karantæne.

Karantæne:
Lyngby BK: André Riel og Marcel Rømer
OB: Issam Jebali

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (4-3-3): Mikkelsen - Gammelby, Geertsen, Gregor, Hamalainen - Hebo Rasmussen, Enghardt, Torp - Thellufsen, Warming, Nielsen

OB (4-3-3): Christensen - Johnson Laursen, Larsen, Tverskov, Skjelvik - Okosun, Thomasen, Kløve - Sabbi, Fenger, Frøkjær-Jensen

Profilen:
Ayo Simon Okosun fik sin debut senest for OB, og selv om han har visse begrænsninger i spillet langs jorden, er han så stor en force i luftspillet, at han bliver en stor gevinst for OB på den lange bane. Han er hvis ikke den bedste i luftspillet i dansk fodbold så en af de tre bedste. Og han kan måske allerede stemple ind som målscorer i opgøret mod Lyngby, for De Kongeblå er det hold, der har vundet færrest dueller i luftspillet. 57 er det blevet til i fem kampe, mens Randers i toppen omvendt har vundet 109 dueller i luften.

Vidste du, at..:
Flere OB-spillere har en fortid i Lyngby Boldklub. Ryan Johnson Laursen startede den professionelle karriere i Lyngby Boldklub, Jeppe Tverskov gjorde det samme, og Oliver Lund, der er i gang med sin anden periode i OB, var i halvandet år fra 2017 til 2019 på kontrakt i Lyngby. 

Læs også:Coronaudbrud sår tvivl om Europa League-opgør: Vil have kamp aflyst

Dom:
Det er en af de kampe, der er meget svær at spå om, for ingen tvivl om, at begge mandskaber kommer med stor sult efter tre point. Begge har behov for en sejr, og Lyngby kan glæde sig over hjemmebanen, hvor man ofte er stærk og svær at slå.

Omvendt er det svært at vurdere OB's reelle niveau, for med til historien om fynboerne hører, at de har mødt top tre fra sidste sæson samt FC Nordsjælland og et stærkt Vejle-mandskab. Men skal man gøre sig forhåbninger om en plads i top seks, skal sejrene komme hyppigt, og indtil videre har Jakob Michelsens hold bare vundet en enkelt kamp.

Vi tror, det bliver et meget tæt opgør, men til sidst er der ikke meget forskel på holdene, når opgøret spilles i Lyngby. 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Hele rød blok ignorerede FC København: Det er provokerende

Læs også:Amon glæder sig til Sulemana-samarbejde: Det lyder godt

Læs også:FCN-træner: Han må ikke blive en gammeldags, hollandsk wing