Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Vejle er for gode til at rykke ud

Tipsbladet.dk zoomer ind på sjette spillerunde i Superligaen.

Vi er nu mere end en fjerdedel igennem grundspillet i Superligaen, og der er flere overraskelser.

FC København ligger blot nummer ni efter seks runder med syv point - det var der ikke mange, der havde regnet med inden sæsonen, og i toppen af rækken fører oprykkerne Vejle med 13 point foran SønderjyskE. Det var der nok heller ikke mange, der havde regnet med.

Vejle er for gode til at rykke ud

Okay, det er tidligt, men der er ikke meget, der tyder på, at Vejle Boldklub kommer til at være en del af bundkampen i Superligaen i år. Og det er naturligvis et problem for bundhold som Horsens og Lyngby, der skal lede efter andre hold at snyde i kampen om at undgå at rykke ud af Superligaen, hvor to hold ryger ud.

Vejle vandt mandag aften 3-1 ude over AaB, og oprykkerne fører nu dansk fodbolds bedste række efter seks runder. Og man må bare sige: Vejle er gode. De har gode spillere, spiller godt, forsvarer godt og vigtigst af alt: De har offensive kvaliteter, som ikke mange oprykkerhold besidder.

Det er naturligvis et slag, at holdet må undvære Raphael Dwamena, der ikke kommer ti lat spille for klubben igen på grund af hjerteproblemer, men der er omvendt mange andre spændende offenisve spillere klar til at tage over, som 17-årige Wahid Faghir.

Jo, det er en spændende tid fans af traditionsklubben, der de seneste 20 år har fyldt alt for lidt i dansk topfodbold. Nu larmer det omkring Jyllands Rubin, og det er spændende tider i Vejle.

Nyindkøb gør en forskel for SønderjyskE

I den ene ende gjorde målmand Lawrence Thomas igen en stor forskel, da SønderjyskE vandt med 2-1 over Randers FC, selv om man spillede med en mand i undertal i mere end en halvleg. Australieren lavede flere gode redninger og havde også det nødvendige held, og i den anden ende var det også et nyindkøb, der gjorde sig bemærket. Angriber Haji Wright scorede til 2-1 kort inden pausen, da SønderjyskE allerede var blevet reduceret til 10 mand, og han står nu noteret for fem scoringer - nok til at toppe Superligaens topscorerliste.

Læs også:Radioværter overfuset til AGF-kamp: Han var truende og aggressiv

De to kampafgørende spillere har været markante for SønderjyskE indtil videre i sæsonen og en stor del af årsagen til, at klubben aktuelt nummer et. De har leveret toppræstationer i felterne, hvor kampe afgøres. Så selv om der er plads til forbedring, og træningsforholdene kan blive bedre i Haderslev for Glen Riddersholm, kan han ikke være utilfreds med spillermaterialet.

Klubben ligner et top mandskab, der kan begå sig i top seks, og det skyldes i høj grad, at man har fået nye spillere, der gør en forskel.

Lys i mørket for FC København

Der er ikke meget, der er gået FC Københavns vej i denne sæson, men søndag i Aarhus var der medvind. 1-0 vandt Hjalte Nørregaards mandskab over sidste sæsons bronzevindere, og sejren kom efter en scoring af Jonas Wind på straffespark.

Det var FCK's bare anden i denne sæson, men den var vigtig for selvtilliden i holdet og for arbejdsroen for William Kvist og Hjalte Nørregaard. 

Læs også:En lille håndsrækning: Randers modtog under tre millioner fra staten

Nu er der "kun" seks point til førstepladsen for FC København, der måske kan se lidt lys i mørket - specielt hvis man får det sportslige setup på plads snart og kan begynde at kigge frem.

Der er jo kvalitet i truppen i FC København, men selvtilliden har manglet. Måske var dette et nødvendigt boost.

Brøndby skal huske at snøre sækken, når den danske mester er i

De havde alle muligheder for at slå et nyt hul i toppen af Superligaen, og Brøndbys føring på 2-0 mod de forsvarende mestre var meget fortjent. Men de glemte at snøre sækken, og i stedet står de nu med nul point for kampen.

FC Midtjylland er ikke dansk mester for ingenting, og derfor gælder det simpelthen om at bevare koncentrationen i alle 90 minutter. Det glemte Brøndby. Og det værste for BIF er, at det var dem selv, der fejlede.

Først dummede Kevin Mensah sig, så Anders Dreyer kunne sparke bolden sikkert i nettet, og Marvin Schwäbe så ikke godt ud ved Pione Sistos frisparksscoring. Inden havde Sigurd Rosted fået sit andet gule kort, og i de døende sekunder gav Brøndby et dumt hjørnespark væk, som FCM scorede på.

Det er dyre lærepenge for Brøndby, men omvendt kan klubben glæde sig over, at der er kvalitet og masser af talent i de unge spillere. Spillere som Jesper Lindstrøm og Morten Frendrup bliver ved med at præstere godt.

Nu skal de bare huske at snøre sækken.

Læs også:Tidligere Brøndby-angriber har problemer i Polen: Mareridtsafbrænder

Læs også:SønderjyskE-bomber drømmer om Bundesligaen: Vil gerne spille der igen

Læs også:Revser Brøndby-spillers opførsel: Hvor pokker er vi henne?