Video : Tipsbladet
Premier League

FA-formand trækker sig: Diskriminerede minoritetsgruppe

Formanden for Det Engelske Fodboldforbund (FA), Greg Clarke, har trukket sig.

FA skal have ny formand efter Greg Clarke har valgt at trække sig oven på kritik af hans ordvalg.

Det oplyser forbundet på sin hjemmeside.

- Vi kan bekræfte, at Greg Clarke er trådt tilbage som formand. Peter McCormick vil med øjeblikkelig virkning træde til som midlertidig FA-formand, og FA’s bestyrelse vil begynde processen med at finde en ny formand.

Den nu forhenværende formand kaldte i forbindelse et møde i udvalget for blandt andet sport og kultur i det britiske parlament spillere fra minoritetsgrupper for 'farvede'.

Læs også:Belgien udtager tidligere FC København-målmand

Clarke brugte ordvalget, da han skulle svare på et spørgsmål om det svære ved som homoseksuel fodboldspiller at stå frem på grund af frygt for, hvad man ville blive udsat for på de sociale medier.

- Hvis jeg kigger på, hvad der sker med højtprofilerede kvindelige fodboldspillere, og højt profilerede farvede spillere, og det de skal stå til model for på sociale medier... Sociale medier er alle mod alle, sagde formanden under mødet.

Få øjeblikke senere spurgte et af kommiteens medlemer Kevin Brennan, om Clarke ville trække sit brug af ordet 'farvede' tilbage.

- Hvis jeg sagde det, så fotryder jeg det inderligt og vil gerne undskylde for det, svarede Clarke.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Der er ingen bund i FC København

- Jeg er præget af at have arbejdet i USA. Jeg har arbejdet der i mange år, og der bruger man udtrykket 'people of coulour' (farvede personer, red.). Nogle gange falder jeg over mine ord, lød forklaringen.

I pressemeddelelsen efter hans opsigelse fortæller han hvorfor, et enkelt ord skulle få så stor konsekvens.

- Mine uacceptable ord var ugunstige for vores spil og for dem, der ser, spiller, dømmer eller administrerer det, og dette har gjort det klart, at jeg skulle videre. Jeg er meget ked af, at jeg har fornærmet minoritetsgrupperne i fodbold, som jeg og andre har arbejdet så hårdt for at inkludere.

Læs også:Indrejseforbud fra Danmark risikerer at aflyse engelsk landskamp

Læs også:Sportsøkonom: Brøndby kan snart få brug for nye penge

Læs også:Bayer München-boss: Må formode, at David Alaba forlader os