Video : Tipsbladet
Landshold

Dansk Malmö-profil ser landskamp fra sofaen: Håneretten er vigtig mod svenskerne

Søren Rieks er ikke selv en del af landsholdet, men det er vigtigt, at Danmark slår Sverige i aften alligevel. Han vil nemlig gerne have håneretten mod sine svenske holdkammerater i Malmö FF.

Det er 10 år, siden Søren Rieks spillede sin sidste landskamp, så han holder ikke et vågent øje med aftenens kamp mod Sverige, fordi resultatet påvirker ham direkte. Der er heller ikke andre Malmö-spillere med, så Rieks har ikke en holdkammerat at heppe på.

Alligevel er det forholdsvis vigtigt for ham, at Danmark vinder. For Rieks bor og arbejder i Sverige, så når Malmö FF-truppen vender tilbage i træning, vil han gerne have håneretten.

Læs også:Landsholdet stiller op med femtemålmand mod Sverige

- Det er billige point at få, hvis Danmark vinder. Den kan man altid hive op ad hatten, hvis de skulle sige noget på et tidspunkt. Generelt med Danmark og Sverige er der mange ting, man kan tage op. Danmark skal være bedst, så det er ikke sjovt, når Danmark taber til Sverige, siger Søren Rieks til tipsbladet.dk.

- Det er rart at have håneretten, så svenskerne ikke har noget at komme efter. Det er en lille bonus i den sammenhæng.

Mens 33-årige Rieks næppe får mere end de tre landskampe, han allerede har på cv'et, kunne der sagtens have været to landsmænd fra Malmö med. Men Anders "AC" Christiansen er smittet med coronavirus, og resten af truppen er i karantæne, hvilket antageligvis udelukker Jonas Knudsen.

Læs mere om, hvordan netop Christiansens smitte ødelagde holdets mesterskabsfest forleden.

Testkampen mod Sverige har i det hele taget været præget af virussen, så i alt 20 spillere er enten i isolation, testet positiv for coronavirus eller har slet ikke fået mulighed for at møde op. Af den årsag undrer Søren Rieks sig over, at kampen overhovedet bliver spillet.

- Det kunne have været sjovt, hvis "AC" havde været med. Det er synd, han ikke får lov til det. Den skal absolut ses, men det er også en kamp, der har tabt lidt af vigtigheden med alle de afbud og det faktum, at det er en træningskamp. Det er en kamp, der ikke burde spilles, hvis du spørger mig.

Læs også:Derfor er landskampen mod Sverige vital: Vanvittigt vigtigt

- Det er håbløst at skulle spille en træningskamp med det travle program, alle i fodboldverdenen har, også når der kommer to kampe bagefter, siger Rieks med henvisning til landsholdets to opgør i Nations League.

I videoen i toppen af denne artikel giver Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, sit bud på, hvorfor kampen alligevel bliver gennemført.

Danmark møder Sverige onsdag aften, Island på søndag og Belgien onsdag i næste uge.

Læs også:Optakt: Danmark - Sverige

Læs også:Isoleret Kasper Hjulmand skal påvirke testkamp fra hotelværelse

Læs også:Sverige udtager ny forsvarsspiller før Danmark-kamp