Video : Tipsbladet
Superliga

Medie: Planer om udbryderliga med danske klubber lægges på is

Fem danske klubber har været sat i forbindelse med en udbryderliga, men nu sættes planerne på standby.

Der har for nylig været meget snak om en europæisk Super League, hvor Europas allerstørste hold fra FC Barcleona til Liverpool er med, men også en liga med hold fra Danmark, Norge, Sverige, Skotland og Irland har været på tegnebrættet.

Men ambitionerne om sådan en ny liga med blandt andet FC København og Brøndby IF sættes nu på pause ifølge flere britiske medier.

Det sker som følge af, at Celtic har trukket sig fra projektet. 

Ifølge irske The Sun var det meningen, at ligaen skulle bestå af 20 mandskaber, og foruden FC København og Brøndby IF ville der være en plads til Esbjerg fB, AGF og FC Midtjylland. Derudover skulle blandt andre Celtic, Rangers, Rosenborg og AIK Stockholm også deltage.

Læs også:Superliga-boss: Vi har ikke et problem med en privat piratliga

FC København har tidligere været sat i forbindelse med ligaen, som nu kaldes Atlantic League, og i 2016 bekræftede klubbens direktør Anders Hørsholt også, at de havde været i kontakt med projektet.

Men nu har en af ligaens større klubber, Celtic, altså trukket sig fra diskussionerne. Det skal en af ligaens arrangører, Andrew Doyle, have skrevet til de forskellige klubber ifølge flere engelske medier - blandt andre The Sun.

Og det får dem til at sætte projektet på standby. 

Læs også:Leder: Barcelonas demokrati bliver slugt råt af kapitalfonde

- Efter at have konsulteret forskellige klubber om dette er vi kommet til den konklusion, at når vi kombinerer denne nyhed med de problemer, der er forårsaget af Covid-19 og af den foreslåede europæiske Super League og den dertil relaterede udvikling, er det bedst at sætte projektet på pause, indtil situationen er ændret. Dette sker muligvis ikke på kort sigt. Vi vil tage os tid til at overveje alternative modeller og kan interagere med nogle af jer over tid på dem, skriver Andrew Doyle efter sigende i mailen.

Læs også:FCK-boss om europæisk superliga: Dårligt nyt for os