Video : Tipsbladet
Premier League

Undersøges for racisme: Manchester United-helt undskylder

Den uruguayanske stjerneangriber undskylder for et opslag på de sociale medier.

I Manchester Uniteds comebacksejr over Southampton søndag var Edinson Cavani en af de store helte med to kasser, men efter kampen er uruguayaneren kommet i modvind.

På et socialt medie takkede han således en person med beskeden “Gracias negrito”, og det har sat gang i en undersøgelse for racisme, der i sidste ende kan kaste tre dages karantæne af sig. Det skriver flere engelske medier mandag.

Læs også:Senegalesisk VM-helt død: Blev kun 42 år

Nu giver Edinson Cavani selv lyd fra sig, og han undskylder via Manchester Uniteds hjemmeside.

- Den besked, jeg sendte efter kampen søndag, var ment som en kærlig hilsen til en ven, og jeg takkede ham for hans lykønskning efter kampen. Det sidste, jeg ville gøre, var at krænke nogen. Jeg er fuldstændig imod racisme og slettede beskeden, så snart det blev forklaret, at den kunne tolkes anderledes. Jeg vil oprigtigt undskylde dette, siger han.

Læs også:Edison Cavani blev den store helt i dramatisk United-sejr

Klubben tager også spilleren i forsvar og forsikrer, at beskeden ikke havde til hensigt at støde nogen. 

- Det er klart for os, at der absolut ikke var nogen ondsindet hensigt bag Edinsons besked, og han slettede den, så snart han blev informeret om, at den kunne misforstås. Edinson har udsendt en undskyldning for enhver utilsigtet krænkelse. Manchester United og alle vores spillere er fuldt ud engagerede i kampen mod racisme, skriver Manchester United.

Tidligere i år er både Bernardo Silva fra Manchester City og Tottenhams Dele Alli blevet straffet med karantæner, efter at de har lavet “vittigheder” på de sociale medier, som blev tolket racistisk.

Læs også:Dansker smadrer al modstand - er Premier Leagues luftkonge

Læs også:United-helt efterforskes for racisme: Risikerer karantæne