Video : Tipsbladet
Superliga

Mystisk sag: Russere ville købe FCM-spiller gennem anden klub

FC Midtjylland-midtbanespiller var et emne i russiske Spartak Moskva, der efter sigende prøvede at købe ham gennem en anden klub.

En mystisk transferhistorie angående FC Midtjyllands brasilianske midtbanespiller Evander florerer i øjeblikket i Rusland.

I sommer blev den 22-årige midtbanekreatør nemlig sat i forbindelse med et skifte til Spartak Moskva af russiske medier, men et skifte kom aldrig på plads, og han er altså stadig at finde på Heden.

Nu åbner spillerens agent, Evandro Ferreira, op for, hvad der skete i forhandlinger med russerne og bekræfter, at Spartak Moskva prøvede at presse prisen ned med hjælp fra en anden klub.

Historien starter imidlertid med et opslag på det sociale medie Telegram. Forleden kunne en fan af klubben nemlig skrive på det sociale medie, at Spartak Moskva forsøgte at forhandle med FC Midtjylland og Evander igennem en anden klub, FC Ufa. Først senere fandt brasilianerens agent ifølge opslaget så ud af, at han forhandlede med de samme personer, når han forhandlede med Ufa, som når han forhandlede med Spartak Moskva.  

Det har fået metaratings.ru til at spørge ind til historien, og den bekræftes delvist af Evandro Ferreira.

- Ja, jeg hørte fra repræsentanter fra Midtjylland, at der virkelig var et tilbud fra Ufa på Evander. Jeg tror, Spartak forsøgte at købe spilleren gennem et tilbud fra Ufa. Det blev gjort for at holde Evanders pris nede. Det var Spartaks hensigt.

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvordan skal millionerne fordeles?

- Jeg ved ikke, hvorfor aftalen ikke gik igennem. Folk fra Spartak kommunikerede kun med mig i henhold til Evander - angående hans kvaliteter, betingelser og så videre. Alle økonomiske anliggender tog Spartak direkte med Midtjylland. Jeg aner ikke, hvorfor Spartak ikke afsluttede det, de startede, siger Evandro Ferreira ifølge metaratings.ru.

En forbindelse mellem FC Ufa og Spartak Moskva kan findes i forbindelse med sidstnævntes direktør Shamil Gazizov. Han var direktør hos Ufa fra 2012 indtil den forgangne sommer, hvor han blev ansat i Spartak Moskva. 

Evander har spillet 15 kampe for FC Midtjylland i denne sæson med et mål og et oplæg til følge.

Læs også:AC Horsens kalder "den nye Bubacarr Sanneh" til forhandlingsbordet

Læs også:Optakt: AGF - Brøndby IF

Læs også:Optakt: OB - AaB